Florida 2015

Leuk dat je er weer bij bent! Op deze pagina zullen we (Wop (43), Esther (43), Shannon (14) & Ashley (10)) u met onze belevenissen mee laten leven. Ook dit jaar hebben we geïnvesteerd in een Amerika reis. We gaan naar Florida! Voor ons geen onbekend terrein. Voor onszelf, de meelezers en overige geïnteresseerden houden we dit verslag bij. Leest u mee?  Oh ja.. Reageren mag natuurlijk!

Ondertussen in huize van Eis:” Maaaaaaaaaammmmmm, komen we overdag aan? Nee? Oh dan hoeft mijn zonnebril niet in deze koffer!” – De vakantiestresss is officieel begonnen,…….

Dag 01 – 22 juli –  Amsterdam -> Orlando

Bijzonderheden/Bezienswaardigheden:
We vliegen met British Airways via London, Miami, naar Orlando. De extra overstappen hebben ons een besparing gedaan van €1800 op vier tickets.
Overnachting:
Days Inn Orlando Airport Florida Mall

Kosten Overnachting: €49,27

Om ongeveer zeven uur staat Daniel voor de deur. Hij brengt ons naar Schiphol en als het een beetje meezit haalt hij ons na een kleine drie weken ook weer op. Ons huis is de komende periode bezet door twee familieleden, die hun vakantie naar Texel hebben opgezegd om deze door te brengen in het altijd bruisende Den Helder. We hebben thuis al ingecheckt (British Airways), dus in principe hoeven we alleen maar de koffers in te leveren in deze straks in Miami weer op te pikken voordat we door de Immigrations en Douane gaan.

We komen aan rond half negen op Schiphol, keurig op tijd. Bij de balie geven we twee koffers af en worden onze gegevens gecheckt. Alles lijkt in orde.. De vernieuwde controle van de security loopt als een trein. Binnen vijf minuten zijn we gecontroleerd en mogen we onze paspoorten nog even laten zien bij de Marechaussee. We doden de tijd tot het boarden met een paar bakjes koffie en een lekker, maar te duur, ontbijtje bij restaurant “Tastes from the Lowlands”. De muziek, uit onze generatie, op de achtergrond, vergemakkelijkt het wachten…….

De vluchten gaan voorspoedig. Binnen de afgesproken tijd landen we via London op Miami international Airport. We staan in de lange reguliere rij bij de immigrations totdat we de APC (Automatic passport control) ontdekken. Daar kunnen we direct aansluiten als je al eens op ESTA hebt gereisd. En dat hebben wij. Na controle moeten we helaas alsnog in de rij omdat bij twee van de vier een kruis door het ontvangen biljet staat. Echter de rij om dat probleem op te lossen is vele malen korter. De officer, die altijd zijn taak uiterst serieus neemt, kijkt onderwijl op zijn mobiel de Gold Cup (Voetbal). Dit heeft overigens geen invloed op onze toegang tot de V.S.

Omdat we nog van Miami naar Orlando vliegen dienen we onze koffers zelf op te pikken van de bagageband. Kort hierna geven we ze weer af en lopen we alvast richting de goede gate. Omdat het vliegtuigvoedsel nog steeds niet toe ons favoriete eten behoort vullen we de lege plekken in de maag op met Hotdogs en Corndogs van Nathan’s. Zelf doe ik me best op een bordje noodles met BBQ pork en Orange Chicken, maar die gaat niet leeg. Afijn, de eerste dollars zijn alweer gespendeerd in de Verenigde Staten. Nog een korte vlucht naar Orlando en dan pikken we onze auto op bij Avis, die we via AutoEurope hebben gereserveerd.

De korte vlucht was wel kort (slecht 38 min) echter de wachttijd voor de vlucht was onbedoeld langer geworden. Er was geen piloot aanwezig, en dat is op zich wel handig, dus daar moest op worden gewacht. Ruim een uurtje later alsnog de lucht in maar niet voordat we onze boardingpassen lieten vernieuwen. Ook dat kwam er nog even tussen, het scheen een “kwaaltje van de dag” te zijn met boardingpassen van British Airways. En zoals zo vaak kwam aan het eind alles op zijn pootjes terecht met de nodige vertraging hier en daar.

Eenmaal in Orlando snel naar de bagageband en tot overmaat van ramp (het klinkt erger dan het lijkt) lopen we naar de verkeerde bagagehal. We herstellen snel en na zo’n 20 minuten kunnen we onze koffers van de band plukken. Snel naar het verhuurbedrijf Avis waar ik al snel aangeef geen extra verzekeringen en/of upgrade te willen. De boodschap was duidelijk bij de mevrouw achter de balie want doorzeuren deed ze niet. We rijden weg in een grote Jeep Patriot en snellen ons naar het hotel. Want het zand van Klaas Vaak zit zal bij diverse in de ogen. Oeps, navigatie op 3901 i.p.v. 9301, kan er ook nog wel bij….. Om 2 uur ’s nachts Orlando tijd ploffen we dan eindelijk in bed,……

Onze auto voor de komende weken.

Onze auto voor de komende weken.

 

Dag 02 – 23 juli – Orlando

InstaWeatherImageBijzonderheden/Bezienswaardigheden: Florida Mall, Outlet Mall, Downtown Disney

Overnachting: Club Sevilla, 4646 W Irlo Bronson Memorial Hwy, Kissimmee

Kosten Overnachting: € 38,- p.n.

Ondanks de lange reis van gisteren vanochtend vroeg wakker. Na iets meer dan drie uur slaap is de dag alweer begonnen. En ook nog uitgerust. De dames houden het iets langer vol, maar rond half acht is iedereen gewassen en gestreken. We gaan eerst even wat te eten opsnorren en dan Orlando verkennen. Alsof we nog niet weten waar we heen willen 😉

We komen niet geheel toevallig aan bij de Florida Mall, maar we zijn erg vroeg en het duurt nog zo’n anderhalf uur voordat dit winkelcentrum de deuren opent. Dan besluiten we eerst maar even een ontbijtje te scoren bij Panera bread een van we weinige plekken waar je “normaal” brood kan eten. Omdat het zeker nog een uur duurt voordat de mall opengaat rijden we toch maar even een rondje Orlando. Tegen openingstijd staan we opeens bij de Outlet Stores van Orlando en laten de Florida Mall even voor wat het is.

American Eagle, Levis Outlet, Nike Outlet, Claire’s, Vans Outlet, zomaar wat winkels waar we met een tasje naar buiten lopen. Tussendoor eten we nog even een lekkere burger bij De ‘Five Guys’..  Tegen twee uur gaan we op zoek naar Club Sevilla, waar we twee dagen verblijven. We zijn te vroeg voor de kamer, maar de meiden mogen gelukkig wel in het zwembad. En dat was niet tegen dovemansoren gezegd. Plons dus!

201507-Florida2015-02-logo

Nadat we de sleutel hebben opgehaald rusten we wat. Ashley wil graag in bad. Op vakantie kan dat. Rond de klok van vijf rijden we richting Downtown Disney, met een korte tussenstop bij de Taco Bell. Er wordt hard gebouwd bij Downtown Disney wat met ingang van volgend jaar Disney Springs gaat heten. Het nieuwe gedeelte wat al is vrij gegeven ziet er mooi uit. Uiteraard hoort een bezoekje aan de Disney Store er ook bij. Er is veel live muziek op de gehele boulevard. We nemen een korte break bij het Rainforest Cafe voor een lekkere verse smoothie. Erg lekker en ook een beste prijs. Bijna $40,- voor vier smoothies. Even later komt de serveerster aangelopen met drie souvenir glazen. Zaten bij de prijs in. Dat verklaart het een en ander,…….

Als de zon onder is gegaan lopen we langzaam terug naar de auto en rijden in een kwartier terug naar onze slaapplaats. Omstreeks half tien nemen we nog een verkoelende duik van een half uurtje en vervolgens douchen en naar bed. Het was al met al toch al weer een lange dag.

201507-Florida2015-03-logo

Dag 03 – 24 juli – Orlando

Bijzonderheden/Bezienswaardigheden: Florida Mall, , Orlando Eye, Old Town Orlando

Overnachting: Club Sevilla, 4646 W Irlo Bronson Memorial Hwy, Kissimmee

Kosten Overnachting: € 38,- p.n.

Even voor zessen worden de eerste ogen geopend. Iedereen heeft goed geslapen. Het appartement is prima en de bedden wat smal, maar dat mag de pret niet drukken. “Paaaaappp, mogen we zwemmen….?” “Volgens mij hadden we niet eerder dan zeven uur afgesproken?” Afijn, iets eerder dan het afgesproken tijdstip liggen de minderjarige dames in het zwembad.

Na een uurtje zwemmen worden de dames uit het zwembad geplukt. Kort daarna begint het flink te regenen. En als het regent dat gaat het meestal behoorlijk hard hierin Florida. Als de meiden weer in de kleren zijn gehesen en de regen zich heeft beperkt tot een paar spetters rijden we naar  Perkins familie restaurant om daar een Amerikaans ontbijt te verschalken. We voelen ons ontzettend veilig want de twee tafels voor ons zijn goed gevuld met een handvol Sherrifs.

201507-Florida2015-04-logo

Het kan flink regenen in Florida

Nadat we hebben gegeten rijden we even naar de dichtstbijzijnde ‘Flea Market’. Dit is een beetje een veredelde toeristen souvenirshop, maar dan in het groot. We houden het hier dan ook niet lang uit. Bij de clearance stores aan de overkant van de straat van ons hotel kopen we nog tegen een bodemprijs voor alle dames een paar All Stars. Shannon wilde even bij een ‘Micheals’ kijken. Dat is een winkel met allemaal tekenbenodigdheden. Aangezien de speciale potloden die ze zoekt hier ook loei duur zijn, gaan we met lege handen naar buiten.

201507-Florida2015-05-logoAan de International Drive staat de Orlando Eye, dat is de tegenhanger van de London Eye. De Orlando eye is een groot reuzenrad die dit jaar is geopend. Omdat we deze nog niet eerder hebben gezien parken we onze auto in de gloednieuwe naastgelegen parkeergarage.  Nadat we de prijzen hebben bestudeerd besluiten we om deze nieuwe attractie niet uit te proberen. De kosten $25,- per persoon en kids $20,-. Dit komt voor ons op bijna $100,- Dat geld kunnen we wel beter besteden.  Je kan een combi ticket kopen inclusief Sealife en Madam Tussaud, maar dan zouden we voor het gezin evengoed nog bijna $200,- kwijt zijn. We laten het bij een paar foto’s.

Aan het einde van de middag rijden we naar de Florida Mall. Daar houden we de schade voor de credit card beperkt. De uitgave blijven beperkt tot wat shirts voor Shannon bij de Old Navy. Inmiddels is het alweer na zessen en doen we ons tegoed aan wat voedsel bij het vernieuwde Food Court. Dit zit er goed uit met veel keus. Zo staat er op onze tafel; Pizza, taco’s, Teriyaki chicken en Philley Cheesesteak. Voor elk wat wils.

De avond valt als we ons begeven naar Old Town Orlando. Hier is op vrijdagavond live muziek en een autoshow. Tussen de vele winkeltjes door genieten we van de sfeer en vermaken hier ons enkele uurtjes. Onze voeten beginnen nu toch wel een beetje tegen te sputteren en we maken rond half tien de keuze om terug te rijden naar onze slaapplaats. Rond tien uur zoeken de eerste een plekje onder de lakens en het is al gauw stil in de gehele kamer…..

201507-Florida2015-06-logo

Dag 04 – 25 juli – Orlando – Inverness

Bijzonderheden/Bezienswaardigheden: Walmart

Overnachting: 1208 North Timucuan Trail, Inverness

Om uurtje of negen zijn we ‘good to go’ na een stevig country ontbijt bij de Cracker Barrel rijden we daar naar ons verblijf voor de aankomende twee weken. Tegen het middaguur komen we aan bij Van der Valk resort Inverness en daar staat ons een superhuis te wachten. Alles er op en er aan. Drie slaapkamers, twee badkamers een zeer ruime woonkamer met grote keuken en uiteraard een privé zwembad. Na het huis te hebben verkent en wat spulletjes te hebben uitgepakt. Rijden we naar de Walmart op ongeveer tien autominuten. Onderweg moet ik voor het eerst tanken deze vakantie en voor nog geen $28 dollar gooi ik de hele tank weer vol. Dat is nog eens leuk autorijden!

De Walmart is ons domein voor zeker zo’n anderhalf uur. Met een volle achterbak met proviand voor de aankomende periode rijden we weer retour naar ons tijdelijke huis. De meiden kunnen natuurlijk niet wachten om het zwembad in te duiken. En voordat ik deze zin schreef, lagen ze er al in. Aan het eind van de middag begint het opeens ernstig te rommelen in de lucht. De donkere wolken pakken samen, dat voorspelt niet veel goeds. In Nederland is er een zomerstorm langs geraasd, hier is onweer aan de orde van de dag. Niet veel later komt het met bakken uit de hemel, en dan bedoelen we ook met bakken. Voorlopig regent het nog wel even door. Desondanks zitten we op het terras nog even lekker te chillen, want koud is het niet. Dat is ook een beetje het verdeel hier ten opzichte van Nederland. Bewolkt, regen of zon…  De jas blijft in de kast.

201507-Florida2015-07-logo

Morgen is onze oudste dochter jarig. Deze ‘volwassen’ jonge dame wordt 15 jaar en wil voor haar verjaardag bij de Outback Steakhouse eten. Aangezien morgen een park van Universal op de planning staat, doen we dat vanavond. En wat hebben wij een geluk.  Deze bevindt zich van ons op slechts vijf minuten rijden, alsof wij dat niet wisten………

Uiteraard werd als eerste een ‘Blooming Onion‘ besteld om daarna de nodige Steaks en Spareribs op tafel te laten verschijnen.  We genieten met ze vieren van deze maaltijd en zijn even na half negen weer terug bij ons huis. Het is opgehouden met regenen en de meiden weten niet hoe snel ze het zwembad in moeten duiken. “Discozwemmen!!” horen we Ashley roepen. Het blijkt dat de lamp in het zwembad om de zoveel tijd van kleur veranderd. We zitten nog even na, lekker buiten, want het is nog altijd zo’n 25 graden.

Dag 05 – 26 juli – Orlando – Universal studios

Bijzonderheden/Bezienswaardigheden: Universal studios, Shannon’s verjaardag.

Overnachting: 1208 North Timucuan Trail, Inverness

 

Lang zal ze leven
Lang zal ze leven
Lang zal ze leven in de gloria
In de gloria!
In de gloriaaaaaaaaa!

Hoera! We vieren vandaag Shannon haar 15e verjaardag in Universal Studios Flordia! Na een ontbijtje thuis rijden we om half negen naar Orlando, zodat we nog voor tienen in het pretpark zijn. Op de heenweg wat regen, maar eenmaal ter plaatse heerlijk weer en gedurende de dag is het z’n 33 graden.  We doen veel attracties; Transformers 3D, Twister, Disaster, Simpsons the Ride, Animal Actors en de nieuwe Harry Potter achtbaan. Wow! Wat een ding is dat zeg! Het kost een paar centen waarschijnlijk maar dan heb je ook wat. Echt super.  Als laatste hadden we de nieuwe Minions attractie bewaard. Eerder op de dag was de wachttijd 110 minuten. Dat vonden we te lang. Nu ‘slechts’ 55 minuten. Na ongeveer een half uur in de rij te hebben gestaan werd er omgeroepen dat er een storing was en men geen idee had hoelang deze ging duren. Na enige tijd besloten we toch maar uit de rij te gaan omdat er geen beweging in zat. Ongeveer 15 minuten daarna deed hij het weer. Maar opnieuw achteraan aansluiten dus, dat was na een lange dag pretpark net even te veel.. We zochten daarom de uitgang op, want vier paar voeten hadden geen zin meer. Eenmaal en de auto een late night snack bij de Taco Bell en hup naar huis… Om 11 uur stappen twee doodvermoeide meiden hun bed in. Die horen we voorlopig niet meer…….

 

201507-Florida2015-09-logo

201507-Florida2015-08-logo

Dag 06 – 27 juli

Bijzonderheden/Bezienswaardigheden: Kelly park

Overnachting: 1208 North Timucuan Trail, Inverness

Vanochtend horen we de eerste plons rond half acht. Dat is meteen onze wekker. We doen een beetje rustig aan na de lange dag in het pretpark gisteren. We bakken lekker eieren met spek en ontbijten op ons terras. Het is nu al zo’n 25 graden, wel bewolkt en volgens de nieuwsberichten zal dat ook nog wel even blijven.

Vandaag gaan we een kijkje nemen bij Kelly Park wat op ongeveer drie kwartier rijden van Orlando ligt. Wij doen er anderhalf uur over. We betalen $5,- voor toegang en huren vlak voor het park drie grote tubes a $5,- p.s. Het water in Kelly Park is kristal helder en vanaf het begin van de natuurlijke waterbron kan je jezelf lekker laten dobberen naar de andere kant van de bron. Het weer werkt echter nog steeds niet lekker mee. Zon afwisselend met regen en vooral dat laatste overheerst. Maar koud is het gelukkig niet. Het water is lekker fris, maar niet te koud. We weten hier ons een uurtje of drie te vermaken. Het park is groot genoeg voor een lekkere picknick of een BBQ. In de regen rijden we terug naar ons huis.

201507-Florida2015-10-logo

Thuis word er een wasje gedraaid en beiden jeugdige dames liggen alweer in het zwembad. We zien dat er een BBQ is bezorgd, dus dat word smullen van de week. Voor vanavond kiezen we nog even voor het gemak en rijden we naar restaurant Applebees voor een lekker stukje vlees.

Ashley heeft mega honger zegt ze en kiest voor twee mini hamburgers.  Esther gaat aan de zalm en Shannon neemt ook iets van een hamburger met van alles er op en er aan. Zelf ga ik me wagen aan de tweede Bourbon Street Steak en op het plaatje ziet hij er lekkerder uit dan in het echt. Dat was nog niet alles, de eerste ging regelrecht terug naar de kok. Had medium besteld en deze was grijs van binnen. Zonder enige discussie ging hij terug naar de keuken. Enige tijd later kwam de manager een nieuwe brengen en hij gaf direct toe dat de vorige wel heel erg ‘overdone’ was en vroeg mij deze te snijden om te controleren of de tweede wel ok was.  De steak zag er een stuk beter uit dan de eerste, dus ik gaf groen licht. “Oh, and I will get you this one off your check” voegde de manager er aan toe. Dus een nieuw stuk vlees en van het huis. Dat is wel service, hoewel ik liever had gezien dat hij in een keer goed was…

Na het eten rijden we nog even langs de nieuwe Publix supermarkt. De plaatselijke Albert Heijn is er niets bij. Zodra we weer terug zijn op onze eindbestemming van vandaag vermaken de dames zich nog geruime tijd in het Disco Zwembad, waarvan akte:

Dag 07 – 28 juli

Bijzonderheden/Bezienswaardigheden: Homosassa Springs Statepark

Overnachting: 1208 North Timucuan Trail, Inverness

En ja hoor, zeven uur en er staat er alweer een met haar bikini aan op de slaapkamer. “Shannon slaapt nog, maar ik ga er alvast in! Pap, kom je ook?” Dus de ochtend begon met een frisse plons voor enkele van ons.  We ontbijten wel met ze allen lekker buiten. Vanochtend bezoeken we het Homosassa Springs wildlife park. Dat is een klein park met veel dieren op ongeveer een half uurtje rijden. We zijn hier al enkele malen eerder geweest, dus kennen het park. Het is leuk voor een paar uurtjes vertier.

201507-Florida2015-11-logo

Tegen 1300 uur hebben we contact met Johan, die woont sinds vijf jaar in de V.S. eerst in Florida en nu nabij Kansas city. Johan en zijn familie zijn onderweg voor ook een kleine week in het Lakeside park dus we kijken we naar uit! We hebben afgesproken dat wij alvast vlees regelen voor vanavond. Hoe kan dat ook anders,…

Omdat we nu ook al wat trek hebben kopen we wat kant en klare warme kippenkluifjes bij de supermarkt langs de kant van de weg. Deze peuzelen we op in Homosassa in een voor ons bekende speeltuin. Hier komen we bijna elk Florida verblijf wel even langs voor een korte pitsstop. Daarvoor hadden we al wat groente en fruit gekocht bij de farmers stand op de hoek van de straat. En ook daarvoor geldt; Dat is een van de “vakantie dingen” waar we ook elke keer even langsgaan inden mogelijk. Leuk toch?

201507-Florida2015-12-logo

Rond half vier zijn we klaar met het doen van de inkopen en bereiden we alvast het vlees voor. Wij wachten we op het telefoontje van Johan en zijn familie zodra ze in de buurt zijn, want dan gaan we voor ontvangstcomité spelen. En dan? Op naar de BBQ!

Dag 08 – 29 juli

Bijzonderheden/Bezienswaardigheden:

Overnachting: 1208 North Timucuan Trail, Inverness

Half acht wakker en om negen uur afgesproken bij Joe’s family restaurant met onze vrienden uit Missourri. Verder weten we nog niet echt hoe de dag van vandaag er uit gaat zien. We vermaken ons in ieder geval tot in de middag bij het zwembad. Regelmatig moeten we wat van onze Amerikaanse Salamander vrienden bij het zwembad vangen en de vrije natuur in sturen.

201507-Florida2015-14-logo

Het zwembad blijft ons domein van vandaag. Aanvankelijk stond er een BBQ op het programma voor vanavond echter een lange hevige regenbui heeft ons doen besluiten met ze achten bij Outback Steakhouse wat stukken vlees naar binnen te werken. Even na negenen zijn we thuis en Ashley gaat direct naar bed. Moe maar voldaan. Shannon houdt haar moeder nog even bezig en de enige man in het gezelschap ligt even lekker languit op bed Netflix tekijken…

Dag 09 – 30 juli

Bijzonderheden/Bezienswaardigheden: Fort Island Gulf Beach

Overnachting: 1208 North Timucuan Trail, Inverness

Na een rustige ochtend en een meeting met de parkeigenaar besluiten we vandaag eens een strand op te zoeken. We hebben geen zin een een autorit van twee uur naar Clearwater Beach dus komen we via Tom Tom en Google Maps komen we uit op Hernando Beach. Na een uurtje rijden komen we er achter dat dit echter een stadje zonder strand is. Via een lokale bewoner komen we uit bij Pine Island. Dit is echter ook niet helemaal wat we zochten. Na een kort overleg besluiten we toch maar weer terug naar het Noorden te rijden. Via Crystal River komen we uit bij Fort Island Gulf Beach een klein strandje aan de Golf van Mexico. Omdat er best wel wat dingen in het water drijven en sommige er vreemd uit zien houden de meeste van ons het ongeveer een half uurtje uit.

201507-Florida2015-17-logo

Na enige tijd rijden we terug naar onze verblijfplaats en doen een pitstop bij de IceCream doctor om onze honger in ijs te stillen. We zijn allen genezen.  Bij de Publix supermarkt scoren we nog wat proviand en genieten met ze allen (beide families) van het zwembad en een lekkere BBQ. Als hier na de (veel te kleine) ijskoude flesje Jagermeister op tafel komen zijn we het eens dat we beter een grotere fles hadden kunnen aanschaffen. Tegen half tien gaan Johan, Cobie, Nicolle & Stan weer naar hun eigen huis na een gezellige dag. We spoelen nog even het strand en zwemwater van ons af en gaan ook rustig aan een voor een de nachtrust tegemoet. Morgen maar een een dagje pretpark.

201507-Florida2015-16-logo

Dag 10– 31 juli

Bijzonderheden/Bezienswaardigheden: Universal Islands of Adventure

Overnachting: 1208 North Timucuan Trail, Inverness

Vroeg opgestaan om redelijk op tijd bij het park Islands of Adventure te zijn. Tegen tien uur rijden we dan ook de parkeerplaats op. Het weer ziet er goed uit. Het is ruim boven de 30 graden. Als eerste gaan we in de Spiderman attractie er is namelijk een redelijk korte wachtrij. Het is een super attractie! We hadden hem al eerder gezien, maar hij blijft goed! Laten we stellen dat de Droomvlucht in de Efteling kinderspel is.

Vervolgens snellen we ons naar Popeye & Bluto’s Bilge-Rat Barges, je komt er zeiknat uit, maar het blijft een superattractie! Een korte wachtrij zorgt ervoor dat we twee keer achter elkaar gaan. We blijven ons verbazen over mensen die zich helemaal inpakken met poncho’s en allerlei anti regenkleding om maar niet nat te te worden. Dat zou het zelfde zijn als je naar een ‘All you can Eat’ restaurant gaat en je wil niet dik worden. Toch? Ons maakt het niets uit en we zijn er voorbereid, want de droge kleren zitten in de tas.

201507-Florida2015-20-logo

De rest van de dag vermaken wij ons prima in de vele gave attracties van het park. En sommige wel meerdere keren! In de middag zijn we getuige van een hevige regenbui zoals die wel vaker kunnen voorkomen in Florida. Hoewel de inwoners aan het klagen zijn van de vele regen de laatste weken is er ook voldoende zon. Aan het eind van de avond besluit Ashley dat ze met haar moeder in The Incredible Hulk Coaster wil. Beetje spannend vind ze het wel, want deze achtbaan gaat meerdere malen over de kop. Terwijl hun in de wachtrij staan vermaakt Shannon zich met haar vader even in de Arcade. Na een klein half uurtje komen ze terug. “Gaaf!!” glundert Ashley. “Ik wil straks nog een keer!” Afijn, dat wordt in de rij bij de achtbanen dus,…

We houden het uit tot sluitingstijd. We hebben wel iets gegeten in het park maar niet voldoende, dus besluiten we even naar een Denny’s in de buurt te rijden. Daar doen we ons te goed aan een hamburger en zien op de klok dat het ondertussen al half twaalf is. Ruim naar middernacht ploffen we in ons bed, moe maar heel voldaan………

Dag 11 – 01 augustus

Bijzonderheden/Bezienswaardigheden: Niet veel bijzonders.

Overnachting: 1208 North Timucuan Trail, Inverness

Vandaag slapen we wat uit na de lange dag van gisteren. Eten eieren met spek en doen wat inkopen voor de BBQ.  Verder is het vandaag een lekker dagje om te chillen. Er wordt gezwommen en later vandaag gaan we naar Johan en zijn familie. Het is overigens wel een grauwe dag met veel regen vandaag. Het is echter totaal niet koud, dus daarover geen klagen.

Veel hebben we uiteindelijk niet gedaan. Beetje boodschappen bij de Walmart. Aan het einde van de middag zijn we naar Johan en Cobie gereden en daar hun Amerikaanse vrienden Julie & Josh ontmoet onder het genot van, hoe kan het ook anders, een BBQ. Leuke mensen en veel gelachen.  Wederom maken we een fles Jagermeister soldaat. Geen kleine flesje, nee gewoon een grote. Helemaal leeg dus,……

Dag 12 – 02 augustus

Bijzonderheden/Bezienswaardigheden: Rainbow Springs State park

Overnachting: 1208 North Timucuan Trail, Inverness

Ontbijten doen we vandaag bij Panera bread. Dat is een keten die, in tegenstelling tot de meeste gelegenheden, wel lekker brood verkoopt. Na kort overleg besluiten we vandaag naar Rainbow Springs State park te gaan. Dat is op ongeveer een half uurtje rijden vanaf hier. Als we daar aankomen treffen een glasheldere spring aan. Het water is ongeveer 20 graden, niet super warm dus, maar, als je er eenmaal in zit, goed te doen. Het weer is wat wisselvallig, zoals eigenlijk al de hele week. We zijn wel anders gewend in Florida. Maar hé, we klagen niet!  Op de terugweg pakken we een ijsje bij de lokale ijswinkel, wat wordt gerund door een bijna 80 jarig echtpaar. Ze vertelde dat ze pas sinds december vorig jaar deze onderneming waren gestart. Mooie leeftijd voor een nieuw avontuur!

201507-Florida2015-24-logo

Thuis bereiden we andermaal een BBQ voor, ook Johan, Cobie en de kids schuiven weer aan. Morgen is hun laatste dag en vertrekken ze weer richting Missourri. Er wordt gezwommen en wat meegezongen met Pink Floyd. De avond gaat langzaam voorbij onder het genot van een wijntje en een biertje,……

Dag 13 – 03 augustus

Bijzonderheden/Bezienswaardigheden: Regen

Overnachting: 1208 North Timucuan Trail, Inverness

We rollen rond half tien ons bed uit. We waren wel eerder wakker, maar de regen kletterde op het dek en met dat gegeven bleven we nog maar even liggen. Het is trouwens uitzonderlijk met de regen in Florida op dit moment. Er valt heel veel. Mensen klagen er over. Op het nieuws van vandaag is te zien dat er huizen in sommige gedeeltes van de staat ontruimd worden vanwege mogelijke overstroming. Een dagje strand zit er dus vooralsnog niet in. Vanaf morgen / woensdag schijnt het beter te worden, zodat we nog een paar mooie dagen hebben. We hebben begrepen dat het in Den Helder nu wel zo’n 27 graden is. Ach, daar hebben we geen zwembad in de tuin ;-).

In de middag doen we even wat inkopen bij de Walmart en gaan we op de koffie bij Johan en Cobie. Tegen vijven hebben we allen  lekkere trek en rijden we naar Ruby Tuesday’s. Hier nuttigen we onze laatste gezamenlijke maaltijd. In de avond drinken we gezamenlijk koffie en ook Arno en zijn vrouw sluiten aan. Arno is o.a. de beheerder van Amerika.Startpagina. Hij zit ook met zijn gezin, niet geheel toevallig, in Inverness. Tegen tien uur is het tijd om afscheid te nemen en wensen Johan, Cobie, Nicolle & Stan een hele goede terugreis. Het waren een aantal leuke dagen gezamenlijk. Wij hebben nog ruim vier dagen in Florida, hun rijden vannacht weer terug naar Missouri.

Dag 14 – 04 augustus

Bijzonderheden/Bezienswaardigheden: Universal Studios

Overnachting: 1208 North Timucuan Trail, Inverness

We eten thuis een broodje en vertrekken op tijd naar Universal Studios. We komen even voor tienen aan bij de parkeergarage, het lijkt erg druk. In ieder geval een stuk drukker dan de twee voorgaande dagen dat we een van deze twee parken bezochten. Eenmaal in het park blijkt het ook zo te zijn. De wachtrijen voor de attracties zijn langer dan eerder deze vakantie. We snellen eerst naar achter in het park om “The Mummy” te doen. De wachttijd is daar slechts vijf minuten. Sterker nog we ‘doen’ hem twee keer. Erg gaaf. We bekijken een monster rock show, leuk gedaan overigens. Hierna vermaken pappa en Ashley zich geruime tijd bij Curious George’s Water Park. Het is bijzonder grappig nietsvermoedende mensen kletsnat te spuiten met de waterkanonnen, als deze argeloos voorbij lopen. We hebben de grootste lol.

201507-Florida2015-25-logo

Ook gaan we nogmaals in de superattractie van Harry Potter. De Minions bewaren we als laatste, omdat we die vorige keer hebben gemist. De wachtrij is erg lang. Maar we zouden er kosten wat het kost in. Na zo’n anderhalf uur zijn we eindelijk aan de beurt en eerlijk gezegd valt het een klein beetje tegen. De attractie is leuk, maar geen anderhalf uur wachten waard. Hooguit dertig minuten. Als het bijna zes uur is zijn we wel klaar met het pretpark en rijden we naar de dichtbij gelegen Outlet Mall. En nee nichtje Rebecca, geen rode Nikes. We kopen behalve wat eten eigenlijk helemaal niets.Kort daarna aanvaarden we de terugreis naar huis en nemen nog een plons in het zwembad. Ook gaat er om half tien ’s avonds nog even een steak op de BBQ. Waarom? Gewoon omdat het kan!

Dag 15 – 05 augustus

Bijzonderheden/Bezienswaardigheden: Clearwater Beach, Tarpon Springs

Overnachting: 1208 North Timucuan Trail, Inverness

De wekker gaat om 0800 uur. Niet lang na het ontbijt. Lekker eieren met spek. Om tien uur stappen we in de auto op vervolgens naar Clearwater Beach te rijden. Het is vandaag super mooi weer en het wordt vandaag ruim boven de 30 graden, dus op naar het strand! Rond het middaguur staat de auto in de parkeergarage (A $5,- per uur) en wandelen we naar het strand. Het is er superdruk. De meiden duiken al snel in het water, terwijl de enige man achter blijft bij de persoonlijke eigendommen. Niet veel later waagt die ook een poging en ziet al snel een paar kwallen zwemmen. Bah! Daar houden we dus niet van.

201507-Florida2015-28-logo

We maken een wandeling langs de waterlijn en hebben het na zo’n twee uurtjes wel gezien. Eventjes strand is leuk, maar de hele dag zand tussen je billen is aan ons niet besteed. We wandelen even langs wat winkeltjes, waaronder Ron Jon’s Surf Shop hier kopen we nog twee T-shirts en leren we de winkelbediende op zijn verzoek een paar woorden Nederlands. 21 dagen op rij regen hadden ze gehad, dus hij was blij met de zon en klanten in zijn winkel. Met zijn zojuist geleerde dankjewel groette hij ons de winkel uit. Een paar winkels verderop verkopen ze heerlijk ijs, dus ook hier een korte pitsstop.

Het is inmiddels tegen half vier als we de auto weer instappen. We rijden richting het stadje met een Griekse vibe, Tarpon Springs. Drie kwartier later komen we daar aan. Het is er zeer rustig. Het toeristische gedeelte is er nagenoeg uitgestorven. Zou dat komen om dat het een doordeweekse dag is? Wij hebben geen idee. Feit blijft, dat er niet heel veel te beleven is nu. Of je moet je dollars kwijt willen in een van de vele toeristische winkeltjes.

We vinden vlakbij nog een klein strandje (Sun Set Beach) op tien minuten rijden van Tarpon Springs. De meiden vermaken zich prima in het warme water tussen de kleine visjes die je in het heldere water ziet zwemmen. Hier houden we het ongeveer anderhalf uur uit en zien dat het al ruim zes uur geweest is. Tijd voor een hapje dus. We rijden terug naar Tarpon Springs en parkeren de auto bij Mr Souvlaki. Hier bestellen we een (Amerikaanse) schotel met Grieks voedsel en dat zullen we weten ook! Bam! Dat krijgen we geen van allen dus op. Met twee volle boxen met Gyros en Souvlaki in de tas rekenen we af en eten de rest van het vlees een andere keer op. Veel voor weinig, dat is in principe altijd goed.

Als we rond negen uur weer bij ons huis arriveren zit er bijna alweer een dag op. De een zwemt nog wat, de ander neemt een douche en een aantal gaan samen in bad. Al met al is iedereen weer ontdaan van het vele zand van vandaag en kan de avond weer rustig voorbij gaan. En dat gebeurt.. Veel te snel, dat wel……

201507-Florida2015-31-logo

Dag 16 – 06 augustus

Bijzonderheden/Bezienswaardigheden: Adventure Island Waterpark

Overnachting: 1208 North Timucuan Trail, Inverness

Vandaag rijden we naar Tampa om een dagje ons te vermaken in het water van Adventure Island Waterpark. Dat is iets waar de meiden al een tijdje over zeuren en omdat wij ook wel zin hebben in een stoere glijbaan melden we ons rond half elf bij de ingang van het park. Er is veel te beleven. Onder andere een golfslagbad en diverse supersnelle glijbanen. Sommige kan je met ze allen te gelijk in en bij andere gaat het er weer om wie het eerste beneden is..

Ashley presteert het om tijdens de tweede rit  in de Collosal Curl uit de band te vliegen, maar met een supersnelle reddingsactie a la papa is dit snel weer opgelost. Dan toch maar een iets rustige glijbaan. Die hebben we dan ook snel gevonden. We relaxen wat in de Paradise Lagoon en moeten ons met regelmaat insmeren. De zon is erg fel vandaag met zo’n 33 graden.  Aan het eind van de middag staan er een aantal medewerkers van Bush Gardens met dieren in het park, waaronder slangen. Uiteraard is het stoer om deze te ‘aaien’ . De dag vliegt voorbij als we zien dat het al bijna zes uur is. We besluiten om een uurtje later te gaan aankleden en een plek om te eten op te gaan zoeken. Het wordt TGI (Thank God It’s Fridays) waar we lekker Jack Daniels steaks en Spareribs verorberen. Rond half elf wordt de auto de garage weer in gereden en zit er weer een leuke dag op. Weer een dag vakantie voorbij. Kon dit nog maar even duren,…….

201507-Florida2015-33-logo

Dag 17 – 07 augustus

Bijzonderheden/Bezienswaardigheden: Ybor City, Vinoy Park, John’s Pass Village, Tampa Bay Rays

Overnachting: 1208 North Timucuan Trail, Inverness

Om acht uur worden we wakker. We relaxen wat en doen een beetje rustig aan. Met een bakje koffie er bij maken we plannen voor vandaag, de laatste volle dag in de U.S.A., die in ieder geval wordt afgesloten met een Baseball wedstrijd van de de Tampa Bay Rays.

Rond 11 uur vertrekken we om op pad richting Tampa. We hebben drie dingen op het programma staan met als toetje de Baseballgame. Allereerst rijden we naar Ybor City, een kleine gemeenschap nabij Tampa. Dit is een historisch gebied, gesticht door Cubanen en dus ook in die stijl. Echter op het moment dat we daar aankomen regent het harder dan we hebben kunnen, met genoeg water om de Noordzee te vullen. Dat wordt dus een hele vluchtige blik vanuit de auto. Gelukkig lag het redelijk op de route.

201507-Florida2015-35-logoHet klaart op als we aankomen bij John’s Pass Village, een plaatsje op het schiereiland Treasure Island (Madeira beach) in het westen aan de Golf van Mexico. Een leuke boardwalk met winkeltjes, live muziek, eten en pelikanen die op hun visje zitten te wachten toegeworpen door lokale vissersmannen die hun waar schoon staan te maken aan de kustlijn. De dames mogen baby Alligators voeren. (Uiteraard tegen betaling) We eten wat nachos en kippenkluifjes bij Hooters, drankje erbij en we kunnen weer even vooruit. Ondertussen is het al vier uur geweest.

De volgende stop is Vinoy Park. We hebben ons laten vertellen dat je hier dolfijnen kan spotten. Niets is minder waar! Als we aan komen lopen zien we inderdaad een aantal malen dolfijnen boven het water uitkomen. Erg leuk! Ook leuk, zijn de vele eekhoorns die, best wel brutaal, bij je komen snuffelen of je eten bij je hebt. Na een ruim een uur rijden we aan op een Cold stone Creamery voor een heerlijk ijsje. Het was even zoeken, want de eerste locatie in de Tomtom bleek er geen een meer te zitten. Na een kwartiertje toch nog een gevonden voor een small (lees groot) icecream.

De klok tikt door en we worden verwacht in Tropicana Field het stadion van de baseball club The Tampa Bay Rays. Omdat er van te voren een parkeerkaart was gekocht konden we vlakbij het stadion parkeren. Desondanks komen we iets later binnen, maar gelukkig zijn ze gewoon zonder ons begonnen. We hebben goede plaatsen in The Outfield en zien een zeer leuke wedstrijd tussen de Rays & the New York Mets. Twee teams die bovenaan in de competitie staan. Maar liefst vijf homeruns vliegen voorbij. Op het laatst geven de Tampa Bay Rays na een voorsprong alsnog de overwinning uit handen en winnen de Mets met 4-3. Al met al zijn we drie uur verder en is het al bijna half elf als we nog ruim anderhalf uur naar huis moeten rijden. Verstand op nul en gaan. “Euh, we hebben nog geen avond eten gehad” klinkt het opeens vanaf de achterbank. Terwijl we om vier uur nog aan de kippenpootjes zaten en twee uur later nog een super bak ijs naar binnen hadden gewerkt. Zal geen naam noemen. “Je zal niet omvallen, morgenochtend weer eieren met spek”, en met dat antwoord zal gedeald moeten worden 😉

201507-Florida2015-34-logo

Dag 18 – 08 augustus

Bijzonderheden/Bezienswaardigheden: Koffers, vliegtuig

Overnachting: Boeing van British Airways.

Om acht uur zijn de eerste wakker. Vanavond om half acht stappen we in het eerste vliegtuig. Morgen (zondag) landen we even voor half zeven in de avond weer op Schiphol. Vandaag nog even wat zwemmen, hoewel het in de ochtend nog onweert, als dat toegelaten wordt door de weergoden. Inpakken en waarschijnlijk nog wat tijd doorbrengen bij een shopping center om de laatste kilo’s in de koffers te vullen.

201507-Florida2015-36-logoNa een kort zwemavontuur, de kleding in de droger. Het gewicht over de koffers verdelen, even ontbijten tussendoor, en de auto volladen. Tegen half twaalf verlaten, met enig weemoed, ons tijdelijk huis. We rijden nog even langs de Publix supermarkt om nog wat speciale kruiden en sausjes (alleen verkrijgbaar in de USA) mee te nemen. Onderweg wordt er ook nog even gestopt bij een Walmart. De ruimte in de koffer wordt steeds minder, maar er kunnen nog enkele kilo’s bij. Dus op naar Orlando Premium Outlets, daar aangekomen hebben we nog ongeveer twee uur de tijd voordat we richting het vliegveld moeten. Die vullen we onder andere met het kopen van nog een aantal Levi’s spijkerbroeken. Hier koop je er drie voor de prijs van een in ons kikkerlandje. Er volgt een soort van galgenmaal bij de Taco Bell en dan moeten we toch echt de auto in gaan leveren. Onderweg moet er nog wel even getankt worden, de auto moet met een volle tank worden ingeleverd, vandaar. Terwijl de benzine de auto binnendruppelt zien we de prijs ontzettend snel omhoog gaan! Ai! Even niet opgelet, maar we staan gewoon te tanken voor $5,99 per gallon, terwijl de rest van de vakantie de gemiddelde prijs $2,40 was. Voelt als diefstal. Uiteraard staat het duidelijk op een groot bord aangegeven, maar het was voor ons meer vanzelfsprekend als de prijs ongeveer gelijk lag aan de overige tankbeurten. Maar goed, niets meer aan te doen. Accepteren en doorgaan.

Als we de auto inleveren blijkt dat we toch nog 2862 kilometer hebben gereden, dat is ongeveer gemiddeld 168 kilometer per dag. Valt op zich wel mee. En dat voor nog geen 60 cent de liter benzine, aanzienlijk goedkoper dan in Hollandia.

Het inchecken verloopt vlot. Toch nog even terug naar de balie, omdat we een setje boarding-passen te weinig waren. Die waren voor de laatste vlucht en we willen toch liever niet in Londen blijven hangen. We struinen nog wat in de winkeltjes op het vliegveld en beseffen dat het nu toch echt afgelopen is. Nog een paar uurtjes vliegen en dan terug naar de realiteit!

Dag 19 – 09 augustus

Bijzonderheden/Bezienswaardigheden: Koffers, vliegtuig

Overnachting: Thuis in de Kanostraat

De eerste twee vluchten verlopen super en voor het gevoel snel. De laatste vanaf Londen maar Amsterdam laat even op zich wachten. Net als op de heenweg is de laatste (snelle) vlucht ons niet echt gegund. Andermaal heeft deze vertraging van ongeveer vijf kwartier. En daar zit je niet op te wachten, euh eigenlijk wel, toch?

Uiteindelijk zitten we ook nog een half uur in het vliegtuig voordat deze vertrekt. Al met al hadden we gerekend op een thuiskomst rond koffietijd, dit werd echter bedtijd. Thuis, onze huisgasten bedankt, koffers een beetje uitgepakt, huisdieren geknuffeld en dromen, dromen over bijna drie geweldige weken USA. Bedankt voor het lezen!

40 Reacties

 1. We hebbn een fijne tijd in jullie huis gehad,bedankt voor het vertrouwen.

 2. Veilig thuis en wat een leuke foto s en filmpjes. Jammer dat de tijd zo snel gaat. Groetjes Dunja en de rest van de fam.

 3. Als het goed is zijn jullie nu weer veilig thuis…en klaar wakker ivm een jetlag 😉
  Welkom terug in ieder geval!

 4. Goede reis naar huis en tot zondagavond.

 5. Mooi xxxxxx

 6. Weer een topvakantie Eisjes! Mooie uitjes en leuke verhalen zoals ieder reisverslag! Top!
  Tot zondag!

  Groetjes Daan en Es

 7. Hee Wop! goede terugreis, kom veilig aan, hier mooi weer met 25 graden, groeten Nico.

 8. Dag 16 Het bevalt ons prima hier in de Kanostraat.

 9. Hahaha, jammer weer! Onwijs gave foto ook van jullie. Kan me voorstellen dat jullie heel veel lol hebben gehad met het natspuiten!

 10. Ja, het is weer op en top zomer in Nederland. Maar voor maar 1 dag hoor! Vandaag is er weer regen en onweer. Morgen is het ‘normaal’ en vrijdag schijnen de mussen weer dood van het dak te vallen. Wisselt per dag dus 😉
  Nog een aantal fijne laatste dagen daar en vergeet de rode nikes niet. 😛

 11. Goodmorning America!!! Zo te lezen vermaken jullie je prima. Dat wordt thuis al die steaks er weer aftrainen 😉 Veel plezier nog!
  Groetjes, Sherold Karijn Chip

 12. Jagermeister daar wordt je pas vrolijk van.

 13. Ik ben niet jaloers… ik herhaal… ik ben NIET jaloers… *lange neus*
  Ziet er leuk uit allemaal. Jammer van de regen, hopelijk wordt het de komende tijd droog, scheelt toch!

 14. Weer leuk om jullie te “volgen”! Have fun! ?

 15. Hee Wop! ziet er prima uit allemaal! veel plezier nog!
  groeten uit Zwaag1
  Nico

 16. van harte gefelicitaart Shannon!!

 17. Prima verjaardags diner uitgezocht !!!!! Gefeliciteerd ?? Heerlijk om weer mee te lezen. Nicole

 18. Shannon hartelijk gefeliciteerd met je 15e verjaardag,ook hier in voorhout zijn we het niet vergeten.
  Groetjes en maak er een geweldige dag van.
  Rolf,Angela,Ruben en Kaylee.

 19. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag Shannon.

 20. Hieperdepiep Hoeraaaaaaaaaaaaa lieve Shannon xxxx hele hele fijne dag!! Gisteren weer als vanouds op Chico gepast en vandaag lunchen met Ome Wim en Tante Tieffie en daarna gaat onze vakantie ook beginnen!! Dikke dikke Kuzzz van u nu zonnig Den Helder!

 21. Hier ook nog eens: Van harte gefeliciteerd met je verjaardag!!

 22. Shannon gefeliciteerd met je verjaardag. Wop, Esther en Ashly ook gefeliciteerd. Een extra fijne dag met elkaar. De groetjes van Chico. Elke morgen bij het uitlaten besnuffeld hij jullie auto kwispeld een keer met zijn staart en loopt verder. Daisy en de kat verkeren nog steeds in staat van oorlog. Verder alles goed.

 23. Shannon gefeli gefeli,dikke Knuffel van Tante Sylvia.
  En van je Kuffelratjes een pootje.

 24. Leuk om weer mee te lezen Wop en Esther!!

 25. man man wat ziet dat er geweldig uit, volgend jaar ga ik zeker ook weer heen.

 26. Gr vanuit DenHelder

 27. Ik trek wel extra dikke sokken aan dan..

 28. Mooie auto zeg

 29. Rode nikes maat 38 graag 😛
  Leuk hoor, lekker genieten!!

  Reactie Wop: Ze hebben er zat! Het zijn Azuur blauwe geworden! Oh en de maat is iets groter: 46..

 30. Heel Heel Heel veel plezier!

 31. Weltrusten allemaal!

 32. Fijn dat de reis zo vorspoedig is verlopen.

 33. Alvast een hele goeie reis en een veilige landing! Wat handig dat je thuis al kunt inchecken enzo!

 34. We gaan jullie volgen hoor. Goede reis!!

 35. Vanuit het thuisfront gaan we jullie volgen.

 36. Veel plezier

 37. Succes met de vakantie stress / voorbereiding !!!! Wij gaan jullie zeker volgen !!!! Jeroen en Nicole

Geef een reactie