Veel Gestelde Vragen

F.A.Q.
Klik hier
Wat kost een fotoshoot?

Een fotoshoot kunt u afnemen vanaf €95,-  voor een overzicht van alle prijzen klikt u hier.

Wat krijg ik allemaal voor mijn geld?

“Je hoeft toch alleen maar op een knopje te drukken? Waarom betaal ik dan zoveel?” Ja het klopt. Maar het fotograferen houdt niet op bij op een knopje drukken. Met uw betaling aan mij, betaalt u ook voor mijn know how, passie, begeleiding, deskundigheid, tijd, afschrijving apparatuur, uitzoeken en bewerken van foto’s, onderhoudt van de website, reiskosten, gebruik studio, etc. etc.

Om mooie foto’s te kunnen blijven maken betaalt u voor behalve de foto’s dus o.a. ook voor al het bovenstaande. Uiteraard doe ik mijn stinkende best om u waar voor uw geld te geven!

Waar vinden de fotoshoots plaats?
Een fotoshoot kan plaatsvinden op elke gewenste locatie in Den Helder (neutraal terrein) of tegen een reiskostenvergoeding, daarbuiten. Dus heeft een een mooie locatie op het oog? Geen probleem! Indien gewenst kan ik gebruik maken van een studioruimte. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden.
Hoe ontvang ik de foto’s?

De foto’s worden digitaal verstuurd via een tijdelijke link. Afhankelijk van uw pakket, ontvangt u van mij na de ontvangst van uw adresgegevens de afdrukken op uw huisadres.. Als  u door mij op de foto bent gezet wil je natuurlijk graag snel de foto’s ontvangen, logisch! Ik neem wel de tijd voor het verwerken van foto’s, omdat simpel gezegd de foto’s niet “afgeraffeld” dienen te worden. Houdt rekening met een verwerkingstijd tot vier weken. Uiteraard zal ik u niet langer dan nodig laten wachten en zal ik indien mogelijk de foto’s eerder afleveren. 

Hoe zit het met de kleding/ outfits?
U mag, binnen het tijdsbestek wat wij afspreken, zo vaak mogelijk van kleding wisselen als u wilt! Houdt er wel rekening mee dat elke kledingwissel tijd kost.
Hoe kan ik nabestellen?

U krijgt van mij een speciale link, beveiligd met een wachtwoord, die alleen zichtbaar is voor de ontvanger. Bij een familiefoto ontvangt u ook afdrukken.

Hoe zit het met Visagie & Hairstyling?

Visagie & Hairstyling zit niet standaard in het pakket. U kunt indien gewenst ook een visagiste bij boeken (vanaf €25,-). Indien u dit wenst kunt u dit aangeven op het afspraken /  contactformulier.

Ik wil met z’n tweeën of met meerdere personen op de foto. Kan dit?

Mu.v. de familiefoto geldt, maximaal een of twee personen.  (afhankelijk van het gekozen pakket)  Wilt u voor meerdere personen een afspraak maken of bent u opzoek naar maatwerk? Neem dan contact met mij op voor de mogelijkheden.

Wat is het verschil tussen de pakketten?

Het verschil in pakketten omvat het aantal foto’s, de tijdsduur en het aantal afdrukken wat u ontvangt. Lees daarom goed welk pakket aan uw wensen voldoet.

Krijgen wij ook de onbewerkte overige foto's toegestuurd en/of op USB?
Tegenwoordig word er heel veel digitaal gewerkt. U krijgt van mij de bewerkte foto bestanden als downloadlink toegestuurd. Dus niet op USB of ander materiaal. Wilt u dit toch, dan zijn hier extra kosten aan verbonden. VanEis Fotografie verstrekt GEEN onbewerkte fotobestanden. Waarom? Omdat ik achter de kwaliteit van mijn foto’s sta en nooit kan controleren wat met onbewerkte bestanden gebeurt, terwijl mijn naam hieraan verbonden is.
Welke producten kan ik bij u afnemen?
Buiten normale afdrukken, kunnen wij ook fotoafdrukken op canvas, hout, muismatten, puzzels etc leveren. Voor een compleet overzicht klikt u hier.
Hoe moet ik betalen?

Na het maken van een afspraak ontvangt u van mij een factuur. U kunt het verschuldigde bedrag uiterlijk twee dagen voor de fotoshoot overmaken, dan wel ter plaatse vooraf via een pin transactie betalen. 

Bij specifieke opdrachten vraag ik een aanbetaling van 25%.

In de voorwaarden vindt u onderstaande passage:

Indien u, na het maken van een afspraak, afzegt op de dag van de afspraak, zijn wij helaas genoodzaakt 100% kosten van de fotoshoot in rekening te brengen. Zegt u af tussen 24 en 48 uur van te voren dan berekenen wij 50%. Tussen 48 uur en 96 uur berekenen we 25% aan u door. Wij zijn namelijk ook aan on)kosten verbonden en rekenen op uw komst! In geval van annulering van de afspraak voor een fotosessie door de klant, heeft de klant geen recht op restitutie van het reeds betaalde bedrag indien de annulering plaatsvindt in een van bovenstaande termijnen.  In bijzondere gevallen kunnen wij anders doen beslissen. 

Afleveren van foto’s

Als je door mij op de foto bent gezet wil je natuurlijk graag snel je foto’s ontvangen, logisch! Ik neem wel de tijd voor het verwerken van foto’s, omdat simpel gezegd de foto’s niet “afgeraffeld” dienen te worden. Houdt rekening met een verwerkingstijd van drie tot vier weken. Uiteraard zal ik je niet langer dan nodig laten wachten en zal ik indien mogelijk de foto’s eerder afleveren.

 

Ontvang ik Afdrukken?

U krijgt van mij de bewerkte foto bestanden als downloadlink toegestuurd. Afhankelijk van uw pakket, heeft u mogelijk recht op enkele afdrukken. Deze worden bezorgd op uw huisadres. Wilt u extra afdrukken van enkele exemplaren? Geen probleem! Wij sturen u een link mee waarmee u deze kan bestellen voor een aantrekkelijke prijs bij een betrouwbare en kwalitatief hoge partner (Profotonet) van VanEisFotografie!

Kosten standaard afdrukken

  • 10×15, 13×19 of 15×22 – €4,- per stuk
  • 20×30 – €8,- per stuk
  • Overige formaten tegen meerprijs
  • Bekijk de producten die wij aanbieden – > Klik hier

Digitale bestanden

Het is mogelijk om zelf eigenaar van een foto te worden en het HR (‘high resolution’) bestand te ontvangen.
Kosten:

  • € 17,50 per foto

Omdat wij ons product graag netjes afgewerkt willen afleveren is het niet mogelijk een CD/USB te kopen met alle onbewerkte foto’s op hoge resolutie.

 

 

Kan ik de waarde van de afdrukken inruilen voor korting?
Nee helaas, de waarde van afdrukken zijn niet in te wisselen voor tegoed of korting. U kunt afzien van de afdrukken, maar ontvangt dus geen restitutie.
Time for print (TFP)
Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Time for print is een veelgebruikte Engelse term die binnen het fotograferen van amateurmodellen door amateurfotografen. Hierbij wordt tussen model en fotograaf een overeenkomst vastgelegd. De term wordt meestal afgekort met TFP. In plaats van een geldelijke betaling voor elkaars diensten gaat de fotograaf ermee akkoord een aantal afdrukken van de beste foto’s van de sessie te verstrekken aan het model. De gemaakte foto’s mogen doorgaans zowel door de fotograaf als het model gebruikt worden in een portfolio en als promotiemateriaal.

De afkorting staat voor meerdere (Engelstalige) afkortingen:

* Time For Print
* Trade For Print

Hoewel er dus verschillende afkortingen mogelijk zijn voor de afkorting TFP is er een basisgedachte: bij een TFP-sessie wordt er geen geld betaald. Het model krijgt geen vergoeding en de fotograaf krijgt eveneens geen vergoeding voor de afdrukken of cd’s met foto’s die er tijdens de fotosessie zijn gemaakt.

Het doen van een TFP-sessie houdt niet in dat de kwaliteit van de foto’s laag is, veel van de resultaten van deze fotosessies is hoog, veel amateurfotografen die een TFP-sessie doen zijn alleen amateur omdat de fotografie niet hun werk is maar vaak over net zoveel talent en materiaal beschikken als de professionele fotografen.

Veel professionele modellen zijn dan ook begonnen met een portfolio gevuld met foto’s die gemaakt zijn tijdens TFP-sessies.

Naast de term wordt er ook veel gebruikgemaakt van de term TFCD, hierbij worden er geen prints uitgewisseld maar een cd of dvd met daarop een digitaal exemplaar van de foto’s.

Bent je geïnteresseerd in een Time for Print afspraak? Kom dan met een goed idee en laat het weten via het contactformulier. Minimale leeftijd 16 jaar!
Voor een TFP sessie wordt ALTIJD een modelrelease ondertekend.

Afdrukken bestellen n.a.v. een TFP Shoot?
Wil je naar aanleiding van een TFP sessie afdrukken bestellen? Dit kan ook bij VanEis Fotografie tegen een sterk gereduceerd tarief. (anders dan onder kosten standaard afdrukken) De afdrukken komen van Profonet. Deze zijn kwalitatief dik in orde en daar staan wij ook achter. U kunt er voor kiezen afdrukken bij een derde partij te laten printen, maar dan is het mogelijk dat de kleuren, scherpte, etc. anders zijn (maar wel mijn naam als fotograaf daar aan verbonden.) Dat gaat dat snel afgerekend worden op de fotograaf. U zult begrijpen; dat hebben we liever niet. Vandaar dat wij bij VanEis fotografie ook voorzien in het bestellen van afdrukken!

Auteursrecht van foto's

Het auteursrecht van de foto’s is ten alle tijden van VanEisFotografie. De klant geeft VanEisFotografie toestemming om de gemaakte foto’s van de klant te gebruiken voor promotie doeleinden op internet (zoals blog/portfolio/nieuwsbrief/social media/andere websites) en in drukwerk (zoals flyers/expositie). De klant ontvangt hiervoor geen vergoeding of restitutie.

Indien de klant uitdrukkelijk niet wil dat de gemaakte foto’s van hem/haar of van leden van het gezin/familie gebruikt worden voor promotiedoeleinden zoals hierboven beschreven, dan dient de klant dit vooraf kenbaar te maken aan VanEisFotografie. Het is niet toegestaan om ontvangen digitale bestanden (zowel versie voor webgebruik als high resolution) op het internet te plaatsen in een andere bewerking dan dat deze is aangeleverd door VanEisFotografie. Andere uitsneden, collage’s of andere bewerkingen zijn niet toegestaan.

Bij aanschaf van ‘high resolution’ bestanden heeft de klant het recht tot reproductie voor eigen gebruik. Het is niet toegestaan om bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven te gebruiken en/of te publiceren in gedrukte media. Het is niet toegestaan dat de klant digitale bestanden opstuurt naar fotowedstrijden, zonder de uitdrukkelijke toestemming van VanEisFotografie.

Wat moet ik nog meer weten?

Heeft u alle vragen gelezen? Dan bent u al aardig op de hoogte! Tevreden over mijn fotografie? Waar wacht u dan nog op? Maak snel een afspraak en over enkele weken heeft u prachtige foto’s in huis!

Ps. Check ook altijd de Algemene voorwaarden die van toepassing zijn op fotosessies!