Lieg Me De Waarheid

RICK DE LEEUW EN BAND

Deze serie, bestaande uit maar liefst honderdveertig foto’s, laat het hele proces van het optreden op 06 oktober 2021 van Rick de Leeuw en band zien, van het begin tot het eind. De opbouw, de voorbereiding, de show, en na afloop. Tijdens het bekijken, geniet je uiteraard van wat muziek van Rick!

#Het is nooit nooit, het is het altijd nu.

Bekijk serie

Tijd lijkt geen vat te hebben op Rick de Leeuw. Nog altijd speelt hij de spijkers uit de planken met dezelfde tomeloze energie als waarmee hij in de jaren negentig de Tröckener Kecks aanvoerde.

Aangemoedigd door de enthousiaste ontvangst van zijn cd ‘Zonder Omweg’ in 2019 en het succes van de gelijknamige tournee, horen we op zijn nieuwe cd ‘Lieg Me De Waarheid’ (2021) een bevlogen artiest, die zowel tekstueel als muzikaal bewijst onverminderd relevant te zijn.

Spelvreugde, schrijfplezier en dadendrang vechten om voorrang op zijn nieuwe album. In songs als ‘Bloedrode Maan’ en ‘Vreemde Tijden’ toont hij zich een scherp observator van het huidige tijdsgewricht. Vol mededogen treedt hij de wereld tegemoet in ‘Niet Alleen’ en ‘Lieg Me De Waarheid’, terwijl zijn karakteristieke levenslust luid rinkelend weerklinkt in de openingssong ‘Laat Het Achter Je’ en in het intrigerende #zonenwordenvadersblijvenzonen.

De traditie om op elke solo-cd een vertaling van Lou Reed te zetten, wordt op dit album fraai voortgezet met een gedurfde pianoversie van de klassieker Perfect Day. Een intieme afsluiter, die een passend contrast vormt met de uitbundigheid van ‘We Horen Bij Elkaar’ en de taalvaardige spitsvondigheden in ‘Het Verlangen’ en ‘Alleralleenst’.

Met ‘Lieg Me De Waarheid’ bewijst De Leeuw andermaal te behoren tot de allerbeste songschrijvers van de Nederlandstalige muziek. En omringd door een vijfkoppige band, die een mooie mix vormt van artistieke durf, muzikale bagage en jeugdige bravoure, brengt hij op het podium het beste uit meer dan dertig jaar in de frontlinie van de Nederlandstalige rockmuziek.

(tekst rickdeleeuw.be)