2009- Duitsland

Ha Fijn , het is vakantie tijd. Nou ja die van mij is alweer bijna voorbij. Nog een weekje en dan mogen we weer aan de vreugdevolle arbeid. Gelukkig hebben we wel wat leuks gedaan. Onlangs een bezoekje gebracht aan de Efteling en afgelopen week verbleven we in Walsrode, Duitsland.

Wat heb je daar nou te zoeken hoor ik je denken? Nu toevallig ben ik daar al een aantal malen geweest, want we hebben er familieleden wonen, Yep, we hebben Duitsers in de familie. 🙂 Ome Leo woont er namelijk al jaren, dat doet hij samen met tante Inge en hun kinderen. Nu gaan we natuurlijk niet alleen op vakantie voor een familiebezoek, maar doen dan ook nog wat leuke dingen. Die zijn ook daar te doen en leuk genoeg om met jullie te delen, en wie weet ga je er eens naar toe.

Op zaterdag gaan we naar Hannover, daar is het Schützenfest (Schuttersfeest) en dat vieren ze met een hele grote Kermis. Leuk, een beetje jammer van de regen, maar ja, je kan niet alles hebben. Een fikse onweersbui, maakt deel uit van ons bezoek aan deze stad waar we ook nog even samen op het terras hebben gezeten met Gerhard Schröder de ex Bondskanselier.

Nadat we hebben geslapen, besluiten we naar het Safaripark in Hodenhagen te gaan. Alhoewel, onze Duitse familie leden zouden meegaan, maar hadden naar het hotel gebeld met de mededeling dat hun oer-Duitse Volkswagen problemen had. Hij maakte een raar geluid. Ome Leo had toch besloten om maar naar ons hotel te rijden. Daar aan gekomen probeerden we gezamenlijk het probleem te lokaliseren. Het was niet de uitlaat, ff olie peil checken.. Hmm, daar leek bijzonder weinig in te zitten… Ik raadde hem aan om er maar wat in te gooien, vreemd want de auto had onlangs een servicebeurt gehad.

Omstreeks half 12 waren we dan toch in het Safaripark aangekomen. We reden tussen de giraffen, struisvogels, tijgers, beren, leeuwen, apen en veel meer dieren. De Volkswagen bleef een raar geluid produceren en ome Leo besloot om te gaan en iemand met meer verstand van auto’s dan een ex-banketbakker naar zijn vervoersmiddel te laten kijken. Wij vervolge onze weg door de safari. Het leukste vonden de dames de kleine schattige aapjes, ik wat minder, omdat een van die kleine schattige aapjes het nodig vond om een sproeikopje van mijn watersproeier op te eten. Een andere stal mijn antenneversiersel (Animal van de muppets) dat ik ooit in Disneyland had gekocht. Leuke aapjes he? Kijk zelf maar even….

De rest van de dag bleef het maar regenen, omdat het niet koud was en ondanks dat mijn auto onder handen genomen werd door een paar apen hebben we toch een leuke dag gehad. ’s Avonds eten we bij Ilona (een nicht), we krijgen gyrossoep en een soort kruidensoep gepresenteerd welke bijzonder goed smaken. Kom maar op met dat recept! De auto met het rare geluid heeft inmiddels een diagnose ondergaan en er was niets mis met de olie, maar er was een of ander terugslagventiel afgebroken, wat het rare geluid veroorzaakte. Het feit dat ik aanraadde om er olie in te gooien heb ik de aankomende 4 dagen moeten bezuren.

De dag erna deden we rustig aan, we reden naar Soltau daar hebben ze een Thermen zwembad. Omdat onze dames nogal dol zijn om in het water te spetteren brengen we daar een paar uurtjes door. Er is ook een groot bad met enkel zout water, dit valt toch niet echt in de goede aarde bij de minderjarige meiden, want zout prikt; in de ogen, de mond overal! Hup weer terug naar het gewone bad dus. Als we uitgezwommen zijn rijden we wat door de omgevingen en zijn plotseling een bord Abenteuer spielplatz (avonturenspeelplaats) staan. We rijden met de auto een zandweg op en komen terecht in een open plek midden in het bos. Op het eerste gezicht vinden we niets wat om een speelplaats lijkt, maar door een aardige Duitse mevrouw worden we de goede richting op gewezen. We vinden een leuke speelplaats met veel toestellen. Natuurlijk hang ik ook even aan de tokkelbaan. Aanvankelijk zijn we de enige, al gauw blijkt dat deze speelplaats niet geheel onbekend is bij het Duitse publiek, getuige de drukte die toenam. We rijden naar Fallingbostel en eten wat bij een Chinees restaurant, het is lekker hoewel de smaak anders is als bij de Chinees in Nederland. In de avond doen we nog een familiebezoek en tegen tienen rijden we terug naar het hotel om daar de nacht door te brengen.

Op dinsdag gaan we naar het Heide park in Soltau, dit is een groot pretpark met veel leuke attracties voor de kids. Hier vind je ook het Vrijheidsbeeld en het Capitool. Toch nog een beetje Amerika in Duitsland. Er is een leuke piratenshow die de meiden met grote ogen volgen en omdat we besloten hebben morgen weer naar het Heidepark te gaan doen we rustig aan en bekijken we alles op ons gemak.

Voordat we het park verlaten, laten we een nostalgie foto maken in Westernstijl. De prijzen vallen mee, slechts 15 Euro voor twee foto’s. Leuk voor aan de muur dus! Kijk zelf maar wat je ervan vindt.

’s avonds eten we bij de Burger King in Fallingbostel. Met moeien voeten landen we op ons bed. De kids gaan onder de douche en worden tot slapen gemaand. Ik geniet nog eventjes van de Sauna die zich in het hotel bevindt, slechts een meter of 15 vanaf de kamerdeur en het zweten kan beginnen!

De volgende dag zijn we wederom in het Heidepark, dit keer met Ilona en haar familie. Het is erg leuk om zo samen een dagje op stap te zijn. We gaan een paar uurtjes uit elkaar, omdat de leeftijden nogal verschillen van de aanwezige kinderen. Wij brengen een tijdje door in het kinderdorp, eten wat en ontmoeten doen we elkaar later op de middag weer. We gaan van de wildwaterbaan, verschillende achtbanen worden bezocht en de speelplaats met stromend water is ook favoriet bij velen. Esther gaat met een aantal van de groep nogmaals in de Collosos, de steilste houten achtbaan ter wereld, en laat haar even lekker door elkaar schudden. In Luck Land kunnen de kids goudzoeken, dit slaat erg aan en Shannon & Ashley zijn van mening dat ze met het gevonden ‘goud’ heel veel Nintendo DSI’s kunnen kopen. Hier hebben we ze twee dagen later toch maar even vanaf gepraat.

’s avonds rijden we naar Martin (neef) om hier met zijn vrouw, dochter en stenen apporterende hond Bella van een BBQ te genieten. De meiden hebben de trampoline en het grote zwembad niet over het hoofd gezien en maken hier dankbaar gebruik van. Ondertussen spreken we af om morgen met ze allen te ontbijten bij het opperhoofd (ome Leo) in de tuin. Het is gezellig en het word laat. Het is al donker als we naar het hotel rijden.

Als het donderdag geworden is gaan we weer naar huis, maar niet voordat we, volgens afspraak, ontbijten in de tuin van het opperhoofd. Martin, Yvonne, Janina, Bella, Ilona, Jörg, Rebecca, Marcel, Leon, Leo, Inge ze zijn er allemaal. Leuk en volgens Ilona alleen maar op zeker te weten dat die Hollanders weer weggaan… (of was het toch uitzwaaien?) Op de weg naar huis stoppen we nog even nabij Bremen om daar het winkelcentrum Dodenhof te bezoeken. Hier koop ik een paar spijkerbroeken, die hard nodig waren. De volgende stop is wederom in Duitsland bij het Famila center in Oldenburg. Een groot winkelcentrum met een nog grotere supermarkt. We weten hier evengoed nog een paar uurtjes te vertoeven. We besluiten hier te eten, zodat we daarna direct door kunnen rijden naar huis. In ongeveer 3 uurtjes rijden we naar huis waar we rond half negen aankomen. Weer een leuke (vakantie) ervaring rijker en wat geld armer. Thuis volgde wat dat betreft nog een onaangename verassing. Het bleek dat ik op de heenweg bij Groningen wel 4 (vier!) kilometer te hard heb gereden en mag daarom 25 Euro aan het vakantiebudget toevoegen.

Geef een reactie