2008- Florida

Dit jaar gaan we weer naar Florida! We vliegen op 26 april, via Rome, naar Miami. Ja met Alitalia, ze gaan bij ons in de herkansing, en dit is alleen maar vanwege de ticketprijs. (zie reisverslag 2006 – Oostkust) Vanwaar doorrijden naar Inverness, dat ongeveer op 50 minuten rijden van Orlando ligt. We zullen twee weken verblijven bij het Villapark van Van der Valk in Inverness. Wij zullen jullie via deze pagina op de hoogte houden van onze belevenissen!! Live!

Donderdag 24 april

De voorbereidingen zijn begonnen! Morgen brengen we de hond en de kat weg, en worden de laatste dingen klaargelegd. De computer gaat mee om tijdens de vakantie foto’s te bewerken, publiceren en te archiveren. En natuurlijk om het live reisverslag te kunnen maken. Welke ook voor de vereniging USA4ALL gaat plaatsvinden op deze pagina. Via onze eigen site een meer persoonlijk reisverslag en via de eerder genoemde pagina een meer professioneel verslag. En misschien wel beide het zelfde, de toekomst zal het uitwijzen.

In ieder geval gaan we jullie op de hoogte houden. We hebben er zin in! Zaterdag 26 april zullen we eerst naar Rome vliegen, daar hebben we een overnachting in het hotel Belvedereostia. De volgende dag vliegen we vanaf Rome door naar Miami, vanwaar we doorrijden naar Inverness. We vliegen met Alitalia de maatschappij van Italië die momenteel zwaar onder vuur ligt. Maar he, als we maar heen vliegen. Terug is het volgende probleem ;-). We reizen samen met de familie Christians uit Helmond, ook zei hebben twee kinderen. Leuk voor onze kids, dan kunnen ze lekker samen spretteren in het zwembad.

Zaterdag 26 april

Het gaat beginnen! Gisteren hebben we de hond en de kat weggebracht. Het konijn en de vissen een oppasser toegewezen en de laatste zaakjes geregeld. Vandaag de puntjes op de i gezet en de taxi is gebeld! Om 14.45 uur worden we opgehaald om de trein van 5 over 3 te halen. Rond 17.00 uur zullen we arriveren op Schiphol. Daar checken we in, gaan nog wat eten en vliegen we rond 20.30 uur naar Rome. Morgenochtend om 09.30 uur stijgt het vliegtuig op richting Miami en als we de huurauto hebben opgehaald hebben we nog een rit van ruim 4 uur voor de boeg naar Inverness, wat onze uitvalbasis is voor de komende twee weken. Waarom op Miami vliegen en niet op Orlando wat veel dichterbij Inverness ligt? Nou simpel gezegd; het scheelde heel veel geld, rechtstreekse tickets waren bijna tweemaal zo duur in deze meivakantie.

Maar oke, voor vandaag is het verslag klaar. We gaan de laatste spullen inpakken en braaf zitten wachten totdat de taxi er is. Graag tot gauw!

Op Schiphol aangekomen deden we de zelf check in, dat was even vreemd omdat het voor ons de eerste keer was. Je moest je paspoorten zelf scannen. Hierna vulde je wat gegevens in en werden de boardingpassen geprint. Je bagage konden we direct daarna inleveren bij de balie. Geen drukte, we waren vrijwel direct aan de beurt in deze meivakantie. Helaas konden we onze bagage niet direct door laten labelen naar de USA en moesten we deze oppikken in Rome. Dit omdat we met een KLM toestel naar Rome vliegen en de vervolg vlucht zou met Alitalia zijn. De familie Christians die met ons meereist (Johan, Cobie, Nicolle & Stan) had een vlucht later, en vloog wel beide vluchten met Alitalia Hun hadden het geluk dat de bagage van hen wel direct doorgelabeld kon worden. Na het inchecken eten we gezamenlijk nog wat bij de Burger King en vervolgen beiden onze weg naar de juiste Gates.

We stapten eensgezind het vliegtijg binnen, waar Shannon door de piloot werd uitgenodigd om even in de cockpit te kijken. Dit vond ze natuurlijk erg leuk! De vlucht naar Rome verliep voorspoedig, om 22.15 uur landen we met een ietwat schommelige touch down. Eenmaal uit het vliegtuig begeven we ons naar de bagageclaim en wachten op onze koffers. In tegen stelling tot vorig jaar is alles aangekomen, echter we staan geruime tijd op de buggy te wachten als we er achter komen dat deze uitgegeven wordt op een aparte bagagaband. Iedereen is inmiddels weer bij elkaar en we gaan op taxi jacht. Hoe vaak je ook hebt gereisd, deze keer bewijst het zichzelf maar weer dat een goede voorbereiding funest is. Ik was vergeten het adres van het hotel te noteren en geen taxi chauffeur leek het te weten. Daar staan je dan rond middernacht!

Daar komt dan ook nog bij dat je maar 15 Euro op zak hebt. Ach in Italië hebben ze ook de Euro, even pinnen en klaar. Helaas deed geen een geldautomaat het. Oeps, waren we nu op ons zelf aangewezen? Uiteindelijk kon ik bij een transferbalie een minivan regelen tegen een woekerprijs van maar liefst 72 Euro. Met de weinige keus die we hadden, hebben we dit gedaan en de chauffeur ( die we inmiddels hadden gemeld dat we ook nog even ergens geld moesten halen) bracht ons naar het gewenste hotel waar we rond half een aankomen. De kids waren doodop en die hebben we dan ook gauw naar bed gebracht. Wij volgen niet al te snel……

Zondag 27 April

Een kort nachtje, want om 06.15 uur worden we wakker gebeld. Niet door een bekende, maar door de aardige meneer van de frontdesk. We hadden hier tenslotte zelf om gevraagd. We kleden ons aan, ik check even of de andere familie inmiddels ook weer tot het land der levenden behoort, en gaan naar beneden voor een kop Italiaanse koffie en een paar croissants. Zoals afgesproken arriveert keurig op tijd de taxi die ons naar het vliegveld brengt. Dit s een stuk goedkoper dan gisteren , we hoeven “slechts” 39 Euro te betalen. Rond een uur of 8 staan we in de rij om onze koffers weer in te leveren en vervolgen gezamenlijk onze weg naar de gate. Er wordt nog wat drinken gekocht, een laatste sigaret (door Johan) gerookt en dan kunnen we plaatst nemen in vlucht AZ 630.

Op het moment van schrijven hangen we al geruime tijd in de lucht, de vlucht gaat in totaal 10 en een half uur duren. Stan & Nicolle komen af en toe even om de hoek kijken en er wordt op de Nintendo DS gespeeld. De DS van Shannon heeft ondertussen de status van opladen bereikt en de verveling slaat toe. Nog maar 4 uur vliegen, pffffff…. Ashley slaapt al zeker een uur of 4, dat gaat prima zo. Laten we hopen dat haar grote zus haar gauw gaat imiteren!

Nadat we de vlucht hadden overleeft en veilig geland waren op Miami Airport, moesten we aansluiten in de lange wachtrij bij de douane. We hadden het geluk dat we vlak naast ons een extra balie openging en we alsnog vlij vlot door de controle heengingen. Al met al heeft het ongeveer een uur geduurd nadat we geland waren en buitenstonden. Als laatste moesten we nog met de shuttlebus naar het Alamo verhuurbedrijf. Dit was een korte rit van ongeveer 10 minuten. Eenmaal aangekomen stond er een lange rij. Dat was wel het laatste waar we zin in hadden! Maar het was niet anders dus wachten maar weer. Na ongeveer een half uur waren we aan de beurt, de dame achter de balie probeerde ons te overtuigen van een upgrade. We hadden een Mid-size geboekt, ze wilde graag dat we $154 bij betaalde voor een grotere auto. Helaas voor haar gingen we hier niet mee akkoord. Ook hebben we geen extra verzekeringen genomen, omdat het geboekte in Nederland prima voldeed. Johan & ik liepen met het contract in de hand de parkeerplaats op en kwamen tot de conclusie dat er geen mid-size auto’s meer waren. Een medewerker van Alamo deelde ons mee dat we een Minivan voor de zelfde prijs konden pakken, dat was natuurlijk niet tegen dovemans oren gezegd! Dus toch hadden we onze upgrade, maar nu voor niets. We nemen een werkelijk prachtige auto mee en vervolgen onze weg richting Inverness. Volgens Tom tom moeten we nog zo’n 5 uur rijden, dat is wel een tegenvaller. Maar dat wisten we van te voren. Al snel geeft Shannon toe aan haar moeheid en gaat lekker dromen van de aanstaande vakantie op de achterbank. Ashley die in het vliegtuig geruime tijd heeft geslapen, houdt ons wakker met vrolijke liedjes. Uiteindelijk geeft ook zij het op en doet haar oogjes toe. Rond half 11 arriveren we op plaats van bestemming en rijden eerst nog even snel langs de Wal Mart om voor de volgende ochtend wat spullen te halen voor het ontbijt. Om 11 uur ligt iedereen, ontzettend moe, maar zin in een fijne vakantie, in diepe rust……

Maandag 28 April

Shannon was vanochtend om 04.00 uur wakker. Pappa, ik kan niet meer slapen. In zulke gevallen doet een Nintende DS wonderen. 🙂 Rond half zeven zijn Esther en ik ook wakker en stappen onder de douche. We maken Ashley wakker, die de hele nacht heerlijk heeft doorgeslapen. Als we bezig zijn met het ontbijt klaar maken. ( heerlijk, bacon met eieren en toast) wordt er aangebeld. De familie Christians staat voor de deur, helemaal klaar, ze waren immers al vanaf 05.00 uur op. Dan hebben wij het nog netjes gedaan.

Na het ontbijt nemen we plaats bij het zwembad, waar de kinderen zich vermaken met boodje baden. Ashley besluit om de trap half te nemen en ligt pardoes in het water. Aangezien zijn nog niet kan zwemmen ( ze is pas 3!) snel Esther toe om haar uit het water te vissen. Nu ze toch drijfnat is kan ze eigenlijk meteen haar badpak maar gaan aantrekken. De overige drie kids volgen snel haar voorbeeld…

Rond twaalf uur rijden we richting een Beals outlet. We wilden hier kijken voor Sketchers sandalen, maar helaas weinig keus. Pardoes besluiten we naar de Florida mall te rijden, daar doen we ongeveer 5 kwartier over. Maar niet voordat we voor $3,56 per gallon de tank hebben volgegooid. Eenmaal daar aangekomen eten we eerst wat in het grote foodcourt. We kiezen voor iets Oosters met overheerlijk Bourbon Chicken. Shannon & Ashley eten wat bij de Kentucky Fried Chicken.

We shoppen wat en struinen wat winkels af, ik koop twee korte broeken en de kids een klein kadootje bij de Disney store, omdat ze zicht gisteren tijdens het lange reizen best wel goed gedragen hebben. Rond een uur of half zes zijn we het plat gezegd “zat” er rijden terug richting onze vakantie villa (met recht een villa, zie het filmpje hieronder) Om ongeveer 19.00 uur komen we aan bij de Outback, ons favoriete Steakhouse, waar we alleen een heerlijke lap vlees naar binnen werken. Shannon kiest zoals verwacht voor de spareribs en ik neem een Victoria Center Cut. Recht tegenover mij ligt een Melbourne (T-bone) bij Johan op het bord die hij zonder problemen naar binnen werkt. De kinderen genieten van een kindermenu en de dames gaan voor een salade. Die ze overigens niet helemaal opeten. Na even ruim een uurtje rekenen we af, het valt ons op de de tip al op de bon genoemd staat. Dit zijn we niet gewend van de Outback. Johan vraagt het na en het blijkt dat bij 8 personen of meer er automatisch 18% bij de check wordt op geteld.

Eenmaal buiten vervolgen we onze reis naar de in de buurt gelegen Wal Mart op de nood (en niet nood) zakelijke boodschapjes te doen. Om half tien duiken de kindertje uitgeteld in bed. Esther volgt al snel en is binnen minuten al niet meer aanspreekbaar. Ik werk samen met Johan de verslagen bij en wij merken dat we beiden ook wel “het end in de bek” hebben. Om kwart over 11 gaan we dan ook gauw slapen, omdat we morgen uitgerust willen zijn. We gaan de kids verassen met een dagje Disney! Tot gauw!

Vlieg mee in de vogelvlucht van onze vakantievilla

Dinsdag 29 april

Om 06.00 uur horen we de DS van Shannon aangaan. Ze heeft twee uur langer geslapen dan gisteren. Esther stapt ook al gauw uit bed en ik besluit om het dan ook maar te doen. Niet veel later is Ashley wakker. We kleden ons aan en bellen even met Skype naar Nederland. Nadat we Opa & Oma hebben gesproken gaan we wat eten en maken ons op voor een dag met veel plezier!

Cinderella's CastleIn ongeveer anderhalf uur rijden we richting het Magic Kingdom van Disney. Het wordt een mooie dag vandaag. Niet te warm niet te koud. Het is rond 09.00 uur al 20C. Tom tom brengt ons naar de achteringang van Disney en herkent een aantal nieuwe wegen niet. Ze hebben dus flink aan de “weg” getimmerd met het aanleggen van nieuwe wegen, volgende keer maar zorgen voor een laatste versie van dit navigatiesysteem.

Aangekomen bij de goede kant, parkeren we de auto gratis. Dit is vast niet de normale gang van zaken, maar een vroege afslag zorgt ervoor dat we de ticketboots omzeilen. We kopen kaarten voor twee dagen toegang en voor vier personen kost ons dat maar liefst $545 (349 Euro), dat is niet goedkoop. Binnen twee weken mogen we twee Disneyparken naar keuze bezoeken. Eenmaal door de ingang maken we een aantal toeristische foto’s bij de ingang van het park, al snel zitten we in de eerste attractie: Stich the great Escape. Eentje die voor kleine kinderen niet echt geschikt is vanwege het grote aantal knallen en het speelt zich voor het grootste gedeelte in het donker af.

Gedurende de dag bezoeken we meerdere attracties, eten we wat en kopen een ijsje. Ashley en Shannon, gaan samen met Nicolle en Stan in de achtbaan in Mickey’s Toontown en ik probeer dat te filmen. Kijk je even mee:

Om drie uur begint de parade, wat altijd garant staat voor veel spektakel. De kinderen genieten er zichtbaar van. Na de parade maken we ons op voor de zoveelste plaspauze. Ja allemaal klaar? Op naar de volgende attractie! Tussen door kopen we nog tweepaar Pirates Princess Mickey Mouse oren bij de attractie Pirates of the Carribian voor Shannon & Ashley. Tegen 20.00 uur zoeken we alvast een plaatsje in de buurt van het verlichte kasteel van Doornroosje, omdat om negen uur het vuurwerk begint en we willen een goede plek hebben. Helaas zijn er al meer mensen op het idee gekomen dus duurt het even voordat we een plekje hebben. Precies om negen uur begint het spektakel, en om 5 voor negen heeft Ashley het idee gekregen om te gaan slapen. Shannon heeft ook moeite om haar ogen open te houden, maar het lukt! Speciaal voor Ashley film ik het hele vuurwerk spektakel. Ik zal dit later op deze site zetten. Om ongeveer kwart over negen lopen samen met de vele duizenden mensen het park uit. Dit gaat zeer gefaseerd en er ontstaan geen opstoppingen of anderzinds vervelende wachtrijen. Hup de monorail in naar de auto en snel naar huis. De kids brengen slapend de rit door en eenmaal thuis volgen pappa en mamma snel hun voorbeeld.. Tot morgen!

Twee Princessen

Wil je Disneyfoto’s zien? klik dan hier!

Woensdag 30 april

Vandaag koningingendag! Daar merken we hier weinig van, wij hebben mooi weer en geen vrijmarkt. Vanochtend doen we lekker rustig aan. We ontbijten buiten aan de rand van het zwembad, lekker eieren met spek, hoe Amerikaans! Om half elf gaan we koffie drinken bij de buren van de overkant. Ik neem een doos van 12 donuts mee, die we vannacht, op de terugweg, nog hebben gescoord bij de Dunkin Donuts. Deze doos gaat helemaal leeg! Heerlijk! We bespreken wat we vandaag kunnen gaan doen en besluiten er een rustig dagje van te maken.

Om een uur of een vertrekken we naar de Wal Mart om nog wat in kopen te doen. We kopen natuurlijk weer veels te veel en ik mag $146 afrekenen, voor wat kleding, wat voor de kids, en bovenal veel vlees. Genoeg in iedergeval want we gaan vanavond BBQ-en en nemen direct genoeg mee voor een tweede keer. Om ongeveer vier uur zijn we weer in ons tijdelijke huis en binnen 5 minuten liggen we met ze allen in het zwembad, inclusief de familie Christians. Om half zes onsteken we de elektrische BBQ, deze wordt niet snel warm en lijkt toe aan een onderhoudsbeurt. Uiteendelijk lukt het ons allemaal om voldoende vlees naar binnen te werken en rond acht uur keren “de overburen” huiswaarts. Shannon & Ashley gaan vandaag “op tijd” naar bed en liggen er om half negen in. Esther en ik chillen wat, Ik kijk wat NBA basketball op tv en Esther speelt Sudoku op de Nintendo DS. Om 10 uur gaat ze lang uit op de bank liggen en zeg ik dat het misschien beter is om maar naar bed te gaan. Morgen gaan we naar de outlets malls en proberen goedkoop kleding en schoenen te scoren.

Donderdag 01 mei

Het is alweer mei in Nederland is het Hemelvaartsdag en wij genieten van weer een mooie warme dag. De thermometer gaat vandaag zeker naar 28C. Vanochtend besluiten we om naar de Outlet Malls te gaan. Om ongeveer half 10 rijden we richting Orlando. Op de radio hebben we een goede zender gevonden op 98.9 WMMO (Dubbelyou em em oooooooo) en met Brian Adams op de radio arriveren we bij de Prime Outlets International Outlets, die voorheen de Belz Outlets heten, maar daarover later meer, we parkeren de auto vlak bij de Nike factory outlet en kopen daar voor pappa een paar Nike’s voor nog geen $60, er gaan nog wat T shirts in de boodschappenmand en vervolgens zijn de eerste $122 uitgegeven. We hebben geluk dat we een zeer gunstige koers wat betreft de dollar hebben. Vanuit de Nike winkel houden we een plasstop en gaan vrijwel direct door naar de Sketcherswinkel waar Shannon & Ashley beiden een paar aangemeten krijgen. Ze zijn hier iets goedkoper dan bij ons en bovendien wat het tweede paar voor de halve prijs. Op het foodcourt nemen we even pauze en eten en drinken wat. Samen met de familie Christians vervolgen we onze weg en wandelen diversen schoenenwinkels binnen om voor Johan te kijken of ze daar zijn maat hebben (Size 15! = 50,5 in NL). Helaas wil die niet echt slagen. Tegen drie uur besluiten we naar de Belz Factory outlet te willen rijden (daar heb je hem weer) en komen er naar drie keer vragen dat deze niet meer bestaat en nu Prime Outlets heet. En jah, daar waren we vanochtend al geweest. Niet geheel ontoevallig staan we op dat moment geparkeerd naast de grootste McDonalds ter wereld en besluiten om daar een milkshake te halen. Shannon & Ashley zijn inmiddels in diepe rust en met geen mogelijkheid wakker te krijgen. Ook niet als we met ze allen MCDONALDS!!!!! MCDONALDS!!! roepen. Uiteindelijk lukt het Esther met wat schudden en gewiebel aan de voeten om ze in het land van de levenden te krijgen.

De Milkshake smaakt ontzettend zoet, zo zoet dat we hem niet opdrinken en laten staan. Op de bovenverdieping staan heel veel spelletjes, waar de kinderen dan ook even mee willen spelen. Johan daagt mij uit voor een spelletje Airhockey en deze neem ik natuurlijk aan. Na een 1-1 stand voor het tijd voor de beslissende wedstrijd. Helaas trek ik aan het korste eind en gaat de eer naar Johan. We starten de auto weer en rijden richting Downtown Disney, hier strunnen we wat rond en kopen een paar kleine souvenirs. Om ongeveer half acht vertrekken we en rijden naar International Drive om daar te gaan eten bij de Sizzlers, we hebben uit een couponboekje een waardebon gehaald waarmee de kinderen gratis kunnen eten. (We blijven hollanders). Het concept bij Sizzlers is simpel, je besteld wat van de kaart en dan mag je ook nog eens gratis gebruik maken van het salade en warmbuffet. Er staan Spareribs, een New York Strip, een Sirloin steak en Fish ’n Chips op tafel. Binnen een uurtje hebben we alles veroberd en rijden richting ons tijdelijke huis in Inverness. Onderweg zien we dat er aandacht gevraag wordt op allerlei elektronische borden voor een Child Abduction ( Ontvoering van een kind) of we allemaal willen uitkijken naar een zilvergrijze Toyota. Shannon vraagt of haar stoel naar achteren mag en doet al snel haar ogen dicht. Ashley zingt nog een half uurtje liedjes voor ons, booooer wat zeg je van me kiiipppppennn?!, en is de laatste drie kwartier ook in diepe rust. We rijden verder met op de radio, Dubbelyou em em oooooooo, Tom Petty en The Police………………………., Every breath you takeeeeeeeeeee…………..

Vrijdag 02 Mei

Vandaag staan we rond 8 uur op en nemen even rustig de tijd, heerlijk na zo’n dag wandelen en rijden. We gaan buiten ontbijten, wat een luxe! Shannon heeft al gevraagd of we hier konden blijven wonen. Het reisverslag wordt bijgewerkt en er worden wat telefoontjes gepleegd. De kids duiken om exact kwart voor tien in het zwembad en we gaan zien wat de dag van vandaag ons brengt.

We hebben zojuist besloten vandaag bij het huisje te blijven, wat absoluut geen straf is. We gaan op de koffie bij onze overburen en de kids vervolgen daar hun zwemavontuur. We bespreken de rest van de dag en besluiten om vanavond te gaan BBQ-en. Hierbij krijgen we bezoek van Arno met zijn vrouw en kinderen. Arno is de beheerder van Amerika.startpagina.nl. Maar voordat we dat kunnen doen hebben we natuurlijk nog wat boodschappen nodig. We hebben ook een beetje trek dus stoppen eerst even bij de Taco Bell, eén van onze favoriete fastfood restaurants. Daar verorberen we een paar overheerlijke taco’s en wat nacho’s met kaas. Als de inwendige mens is versterkt rijden we naar de Publix supermarkt. We kopen wat profiant en rekenen bij de kassa $37 af, daar hebben we aardig wat voor in het mandje liggen. Met de boodschappen in de achterbak gaan we naar huis en melden ons aan de overkant waar de familie Christians verblijft. Hier nemen de kinderen en de mannen een lekkere duik in het verfrissende zwembad, de dames bereiden de BBQ voor. Om ongeveer half zes belt Arno aan en we praten wat bij, om 7 zeven gaan de eerste lappen vlees op het vuur. Het smaakt weer net zo heerlijk als eerder deze week en we hebben dit maal twee BBQ’s staan dus het gaat behoorlijk hard. Iedereen zit zo ondertussen wel vol en er wordt nog wat gepraat, terwijl de kinderen gezamelijk op het grasveld achter het huis spelen. Rond negen uur gaat de groep uit elkaar en maken we ons op voor de dag van morgen. We hebben ons voor genomen om zeven uur op te staan. We willen namelijk op tijd in Seaworld zijn. Of dat gaat lukken lees je morgen…….

Zaterdag 03 mei

ShamuVandaag staan we om zeven uur op. Het is gelukt dus.. Er worden vluchtig wat eieren met spek gebakken en om stipt half negen zitten we in de auto om naar Seaworld te rijden. We starten de moter en het eerste wat we horen is Pink Floyd, later worden we vergezeld door Simon & Garfunkel en Elton John. Onderweg stoppen we nog even voor een heerlijke Caramel Frappachino bij de Starbucks en arriveren om tegen half elf bij Seaworld. Er stonden erg veel auto’s in de wachtrij, maar het bleek dat deze allemaal naar het nieuwe zwempark Aquatica gingen. Scheelt dat even! Bij de self service kassa kopen we de kaartjes en het blijkt dat je deze gratis kunt upgraden tot een funpass waarmee je de rest van het jaar gratis naar Seaworld kunt gaan. Dit doen we natuurlijk, wie weet komen we dit jaar nog terug. Om half twaalf nemen we plaats bij de show met de orca’s “Believe”, heel mooi en het duurt bijna een half uur. We begeven ons naar enkele andere attrakties en in de middag sluiten we aan in de rij voor de show vol met humor van Clyde & Seamore, de zeeleeuwen. In Seaworld kun je ook roggen en dolfijnen aaien, wat we dan ook gaan doen. Het roggen aaien is gemakkelijk, Shannon heeft er wel dertien geaaid. Bij het dolfijnen aaien bleef het bij éen. Die moeten er echt zin in hebben om bij je langs te komen zwemmen. Sommige vonden hun speeltjes belangrijker. Maar het is alleen al erg leuk om naar te kijken.

Aan het eind van de middag bezoeken we de (nieuwe?) show “Blue Horizons” van het Whale & Dolphin theater. Wat een mooie show zeg, niet alleen met dolfijnen, maar ook met vogels, acrobaten en schoonspringers. Heel goed, echt Amerikaans, in elkaar gezet. Na deze show gaan Esther en Shannon samen met Johan en Stan in de “Journey to Atlantis”, een wildwaterbaan waar je ongeveer 30 meter naar beneden klettert. De overige aanwezigen wachten totdat ze voorbij komen en juichen ze toe. De kids willen nog een keer, helaas dat gaat niet lukken. Het is inmiddels al zeven uur geweest en we willen nog wat eten voordat we naar huis rijden.

We stoppen bij de eerste de beste Denny’s en we eten daar lekker voor weinig. Voor $32 mogen we met ze vieren eten en drinken. Tegen half negen rijden we terug, halen nog een bakje koffie bij de Starbucks en rijden samen met Fleetwood Mac, Billy Joël & Tom Petty richting Inverness. Wat kan vakantie vieren toch leuk zijn….

Zondag 04 mei

We staan op rond half negen en hebben geen directe plannen voor vandaag. Eerst maar eens gaan eten. We eten een snelle hap en overleggen samen met de overburen wat we vandaag willen gaan doen. Johan wil graag nog even shoppen, omdat hij op zoek is naar nieuwe schoenen. Wij besluiten mee te gaan naar Orlando en wel de Premium Outlets. We gooien de tanken vol voor $3,64 per gallon en geven gas. Aangekomen bij de outlets lijkt het wel gratis. Het is verschrikkelijk druk op de parkeerplaats en het duurt even voordat we een plekje hebben. Als we de auto hebben kunnen parkeren stappen we als eerste een Adidas winkel binnen waar ze uitverkoop houden. We kopen er een leuk T shirt voor Shannon. Zo bezoeken we ook nog een Levi’s Outlet waar we voor $101,- (ongeveer 66 Euro) 3 spijkerbroeken en een T Shirt kopen. Eigenlijk is het belachelijk goedkoop. Tot slot, ik kan het niet laten, neem ik nog een shirt bij de Nike winkel mee. Ook Johan heeft eindelijk schoenen en sandalen in maat 15 (50,5) kunnen vinden. Na zo’n drieeneenhalf uur shoppen houden we het voor gezien en rijden terug naar Inverness. De eerstvolgende stop is de Outback Steakhouse aan Highway 44. We genieten wederom van de overheerlijk spareribs, centercut en salade’s en we rekenenen $52,- (inclusief fooi) af. Dat is slechts 33 euro en een beetje. Probeer daar in NL maar eens voor ze vieren eten voor te krijgen van deze kwaliteit. We rijden naar huis en zetten dit keer de radio zacht, vanaf de achterbank worden we voorzien van de vocale kwaliteiten van onze dochters. Luisteren jullie even mee?…..

[audio:https://www.vaneis.nl/audio/Poesiemauw.mp3]

Op de valreep bereikt ons het bericht dat Jack & Dunja de trotse ouders zijn geworden van een dochter, Tessa genaamd. Dit betekend automatisch dat Dian er een zusje bij heeft!

Maandag 05 mei

Vandaag staan we om half acht op. We willen namelijk gezamelijk ontbijten bij Joey’s family restaurant. Daar aangekomen ziet het er erg donker uit. Gesloten! Hmm, dan maar doorrijden naar Applebee’s, ook dicht! Dit zijn we niet gewend in Amerika. We zoeken nog even verder en besluiten dan al gauw dat we terug naar het huisje gaan om daar dan eieren met spek te bakken. Ook niet verkeerd. We verzamelen uit beide koelkasten de benodigdheden en gaan aan de slag. Toch ook lekker zo’n home style made breakfast. Na het eten duiken de kids en het zwembad en laten duidelijk horen dat ze aanwezig zijn. Wij drinken koffie en genieten van het mooie weer. Vanmiddag gaan we weer op pad. ….

We besluiten om naar Clearwater Beach te gaan om daar even lekker te zwemmen in de Golf van Mexico. Na een rit van bijna 2 uur komen we daar aan en zoeken een parkeerplekje voor de auto. We nestelen ons al gauw in het witte zachte zand en de schoenen gaan uit en de zwempakken aan. De temperatuur van het water is heerlijk, de kids vermaken zich kostelijk en papa en mama houden een oogje in het zeil. Al die pret zorgt ervoor dat de tijd snel doortikt en al gauw is het bijna half zes. We kleden ons weer fatsoenlijk aan en stellen tom tom in op Tarpon Springs. Hier zit namelijk mr Souvlaki (Grieks restaurant) en daar hebben we in 2004 gegeten en willen dat graag nog eens overdoen. Na een half uurtje rijden komen we daar aan en ook deze is helaas gesloten! Het zit ons niet mee vandaag. Maar goed, we hebben dus nog geen eten; even verderop zit een ander Grieks restaurant: Mr. Greek. Hier kunnen we wel terecht en we bestellen bijna allemaal Gyros. Dikke plakken in tegenstelling tot wat we gewend zijn in NL. (dunne reepjes) Maar de smaak is er niet minder om, het is ook erg lekker. Na het eten rijden we direct terug naar het huisje want het is onbedoeld al weer aardig laat geworden. Nog even snel langs de Walmart, omdat het brood en het toiletpapier op is en hup naar bed…..

Dinsdag 06 mei

Om 07.15 springen we ons bedje uit. Na een vlug ontbijtje, koffie en wat Disney televisie gaan we vandaag wederom richting Orlando. We gaan vandaag een van de Disneyparken bezoeken nl: Hollywood Studios (voorheen MGM). Om ongeveer 11 uur komen we daar aan en parkeren de auto voor $11. Met een treintje worden we naar de ingang van het park gebracht. Al gauw bekijken we wat we in ieder geval willen doen. We beginnen met een 3D sound experience met Drew Barrimore, wat zich ongeveer zeven minuten geheel in het donker afspeelt. De bedoeling is om de geluiden te ervaren in 3d. We vinden deze attraktie niet ze bijzonder. Hierna haasten we ons naar de Light, Motors Action stuntshow die ze ook in Parijs hebben. Leuk om weer eens te zien. Vooral de kinderen vinden het erg leuk. We weten ons prima te vermaken in het park de gehele dag, dat tot negen uur vanavond open is. We bezoeken o.a. Disney’s Playhouse live on stage, erg leuk voor de kleintjes, Indiana Jones stunt spectacular & De Muppets in 3D. De Tower of Terror slaan we dit keer over. We hebben zoveel plezier dat het al gauw zeven uur geweest is. Om half acht gaat het theater open voor de Fantastamic show, met lasers, vuurwerk en vooral veel water. We zoeken een plekje midden in het theater en zijn er van verzekerd dat we een goed zicht hebben. Alleen hebben we nog niets gegeten. Esther en de kids bewaken de zitplaatsen, terwijl ik een paar patatjes met (bijna koude) hamburgers haalt. Hier moesten we evengoed nog $17 voor betalen. Ondertussen tikt de tijd door en is het bijna negen uur. Het gaat beginnen! Een werkelijk prachtige show wordt ons voorgeschoteld. Ik zal hier later nog een klein stukje film van online zetten. Tegen tienen zoeken we de auto weer op om vervolgens rond half twaalf moe maar voldaan bij ons tijdelijke huis te arriveren.

Woensdag 07 mei

Vandaag staan we rustig op. Dit keer is Joey’s family restaurant wel open en daar gaan we dan ook ontbijten. Voor $19,- eten we met ze vieren meer dan genoeg. Erg lekker ook. Behalve de grit van Esther (Wie wat wat het is mag het zeggen), het leek een beetje om gemalen rijst. Leuk geprobeerd, maar dat bestellen we dus niet meer. Na het eten rijden we door naar Homosassa waar een leuke speeltijn voor de kids is, hier vermaken we ons ongeveer een uur lang. Geen glijbaan is Shannon & Ashley teveel. Ze vermaken zich prima, dus dan kunnen papa en mama even van de zon genieten. Even na éen uur rijden we terug naar Inverness om nog even wat boodschappen te doen bij de Wal Mart. Ik probeer een paar foto’s te maken van deze inmens grote winkel, maar wordt al gauw op de vingers getikt dat ik dat niet mag doen. Stiekum is het me toch gelukt is zal hier later een foto plaatsen. Hierna nemen we een verfissende duik in het zwembad van de overburen. En ja, ze zijn thuis :-). Tegen half vijf gaan we pizza halen bij de Pizzahut, dat doen we extra vroeg omdat ik vanavond samen met Johan naar Orlando rij om een NBA play Off wedstrijd (basketball) van de Orlando Magic tegen de Detroit Pistons ga bekijken.

Aangekomen in Orlando, zoeken we een parkeerplek voor de auto. De dame die het parkeergeld int vraagt waar wij vandaan komen. Als we daarop Holland antwoorden zegt ze: Oh wat leuk! Hoe gaat het ermee. (In een zwaar Amerikaans accent) Ze blijkt van oorsprong Nederlands te zijn en haar zoon doet mee aan de ronde van Texel onder de Nederlandse vlag. Grappig. Ik vroeg natuurlijk of wij echte Hollanders geen korting kregen, waarop ze pardoes $5,- van de $15,- teruggaf. Hierna begeven we ons snel maar de Amway Arena. De sfeer is geweldig, bij de ingang krijgen we een soort klapper uitgerijkt waarmee we een hoop herrie kunnen maken. Er kunnen ruim 17.000 man in de Amway Arena dus dat herrie maken komt wel goed. We zitten echt op de bovenste rij waar we $35,- per kaartje voor moesten betalen. Op onze stoel lag een Wit Play off T shirt klaar. Al gauw komt de Orlando Magic op een ruime voorsprong en staat het publiek op de banken. We zien een hele leuk wedstrijd en het is een hele ervaring om mee te maken. Esther heeft “thuis” nog even op tv gekeken of ze ons kan zien, maar dat is niet gelukt. We maken wat foto’s en ik koop een petje als souvenir. We hebben wat extra T shirts gevonden en ik probeer een witte te ruilen tegen een blauwe. Dit lukt omdat de andere helft van het stadion een blauw shirt heeft gekregen. Het is een ervaring die voor herhaling vatbaar is. Bij de auto aangekomen rijden we terug naar Inverness, waar ik rond half éen in me bedje rol.

Orlando Magic

Donderdag 08 mei

Vandaag doen we rustig aan. We bellen wat naar Nederland en de kinderen vermaken zich in het zwembad. We willen graag nog een keer profiteren van de lage dollarprijs en gaan vanmiddag nog maar eens naar de Florida Mall. Als eerste stappen we binnen bij een grootte Toys ‘r’ Us, Shannon krijgt een autolader voor haar DS en Ashley een drinkbeker met haar naam erop. Kort daarna stappen we de Mall binnen. We doen een snelle hap bij de Taco Bell en gaan ons snel begeven in sommige van de vele winkels in de Mall. We geven daar eigenlijk alweer veels te veel uit. We kopen nog wat kleding voor Ashley, Shannon heeft al aardig wat gehad, en bij de Sketchers winkel kunnen we het niet laten om nog twee paar schoenen mee te nemen. Papa nog een paar en mama eindelijk ook schoenen. We verwennen onszelf ook nog met een kleinigheidje bij de juwelier. Vanwege de dollarkoers kunnen we het gewoon niet laten liggen en kopen beiden een mooie armband. Tegen zes uur rijden we terug richting onze uitvalbasis en stoppen onderweg vlakbij het plaatsje Wildwood om bij de Denny’s te gaan eten. Er ligt heerlijke autenthieke Amerikaanse meatloaf (met Gravy) op ons bord wat we lekker oppeuzelen. Shannon en Ashley genieten van een bord Mac “n” Cheese. Voor ons vieren hoeven we slechts $25,- af te rekenen en dat is niet meer dan 16 Euro! Daar kunnen we thuis niet voor uit eten.

Tegen negen uur zijn we weer thuis en stoppen we de kindertjes in bed. Zelf nemen we een heerlijke Corona (biertje) en ik neem even de tijd om een aantal zaakje op de computer te doen. Esther speelt een spelletje Sudoka op de Nintendo DS. Morgen onze laatste volle dag hier in Florida, we hebben nu al heimwee naar het weer (33C).

Denny's in Wildwood
Denny’s in Wildwood, Florida

Vrijdag 09 mei

Deze ochtend genieten we nog even uitgebreid van het zwembad. Zelfs Esther heeft voldoende moed weten te verzamelen om er in te duiken. We zijn langzaam, heel langzaam, aan het inpakken. Morgen rijden we terug naar Miami en zit het er helaas alweer op. Vanmiddag gaan we er nog even uit. Vlakbij is een plaatsje wat Crystal River heet, dit moet wel leuk zijn hebben we van horen zeggen. Eenmaal daaraangekomen kunnen we eigenlijk geen toeristische attrakties ontdekken. Al snel besluiten we om door te rijden naar Homosassa Springs, we gaan even kijken of hier nog wat leuks te doen is op onze laatste dag. We stoppen even bij het Wildlife statepark en lopen even binnen bij de toeristenbureau. Daar zien we een heuse schildpad met tweehoofden! Daarmee hebben we ook direct de belangrijkste attraktie gehad, want we hebben niet zo’n zin om de daar aanwezige Manatee’s te gaan bekijken. We rijden terug naar Inverness en stoppen nog even bij de Wal mart om nog wat drinken en wat andere kleine dingetjes te halen. Rond vier uur nemen we nog even een duik in het zwembad, nog even genieten dus!

We hadden al eerder besluiten om de laatste avond af te sluiten met een etentje bij de Outback, dus zo gezegd zo gedaan. Omstreeks zes uur schuiven we aan tafel en bestellen wat we lekker vinden. Het is maar goed dat we op tijd zijn want als we weer naar buiten lopen staat er zeker dertig man te wachten op een tafel. Outback steakhouse is heel populair en vooral op vrijdagavond. Thuis gekomen gaan de kindertjes in bad en daarna direct naar bed, morgen moet we immers weer vroeg op. Esther en ik gaan de koffers inpakken en komen tot de conclusie dat de extra koffer die we hebben meegenomen niet toerijkend is. Hmm, een probleempje dus. Aangezien de koffers niet zwaarder mogen zijn dan 23 kilo kunnen we ze dus niet helemaal opvullen en houden we spullen over. Waarschijnlijk hebben we toch meer gekocht dan we dachten. Maar overal is een oplossing voor dus, hup in de auto, naar de Wal mart. Hier koop ik een extra koffer voor bijna $40,- , die vast wel weer eens van pas komt. Gelukkig kunnen we nu wel alles kwijt en hoeven we ons niet druk te maken dat we op het vliegveld bij moeten betalen voor overgewicht. Rond half elf stappen we in bed voor onze laatste nacht in Florida…………..

Zaterdag 10 mei

Vandaag staan we om 06.00 uur op , stappen onder de douche en zorgen dat we om zeven uur kunnen rijden. We hebben een rit van meer dan 300 mijl voor de boeg, dus we gaan op tijd weg. Onderweg gaan we ongetwijfeld nog stoppen bij de Starbucks om een Frappachino te halen. Ontbijten doen we met donuts van de Dunkin Donuts, lekker Amerikaans. Zondagavond rond een uur of acht zullen we thuis zijn. Iedereen bedankt voor het lezen en wellicht tot het volgende verslag! We hebben ondanks onze vast stek evengoed nog ruim 2200 mile gereden. (zo’n 3500 kilometer) Ik zal binnenkort meer foto’s en filmpjes plaatsen.

Bedankt en tot gauw!!

Geef een reactie