In sommige gevallen werk ik op TFP basis. TFP betekent dat we samenwerken in ruil voor foto’s. Dit geldt voor model, visagist & fotograaf. Kijk voor meer informatie bij uitleg TFP.

*TFP -shoots zijn bij uitzondering en alleen indien de shoot & model een toevoeging kunnen zijn voor mijn portfolio. 

Fotoshoot boeken?  Klik hier!

Op Pinterest heb ik een aantal moodboards samengesteld waarvoor ik nog op zoek ben naar geschikte modellen.

Uitleg TFP

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Time for print is een veelgebruikte Engelse term die binnen het fotograferen van amateurmodellen door amateurfotografen. Hierbij wordt tussen model en fotograaf een overeenkomst vastgelegd. De term wordt meestal afgekort met TFP. In plaats van een geldelijke betaling voor elkaars diensten gaat de fotograaf ermee akkoord een aantal afdrukken van de beste foto’s van de sessie te verstrekken aan het model. De gemaakte foto’s mogen doorgaans zowel door de fotograaf als het model gebruikt worden in een portfolio en als promotiemateriaal.

De afkorting staat voor meerdere (Engelstalige) afkortingen:

* Time For Print
* Trade For Print

Hoewel er dus verschillende afkortingen mogelijk zijn voor de afkorting TFP is er een basisgedachte: bij een TFP-sessie wordt er geen geld betaald. Het model krijgt geen vergoeding en de fotograaf krijgt eveneens geen vergoeding voor de afdrukken of cd’s met foto’s die er tijdens de fotosessie zijn gemaakt.

Het doen van een TFP-sessie houdt niet in dat de kwaliteit van de foto’s laag is, veel van de resultaten van deze fotosessies is hoog, veel amateurfotografen die een TFP-sessie doen zijn alleen amateur omdat de fotografie niet hun werk is maar vaak over net zoveel talent en materiaal beschikken als de professionele fotografen.

Veel professionele modellen zijn dan ook begonnen met een portfolio gevuld met foto’s die gemaakt zijn tijdens TFP-sessies.

Naast de term wordt er ook veel gebruikgemaakt van de term TFCD, hierbij worden er geen prints uitgewisseld maar een cd of dvd met daarop een digitaal exemplaar van de foto’s.

Bent je geïnteresseerd in een Time for Print afspraak? Kom dan met een goed idee en laat het weten via het contactformulier. Minimale leeftijd 16 jaar!
Voor een TFP sessie wordt ALTIJD een modelrelease ondertekend.

 

Super leuk samengewerkt! Relaxte sfeer , leuke omgang tussen model en fotograaf. Super snel de foto’s gekregen! Heeel tevreden! Zeker snel weer samenwerken!

 

Klik hier voor meer feedback!

Afdrukken bestellen n.a.v. een TFP Shoot?

Wil je naar aanleiding van een TFP sessie afdrukken bestellen? Dit kan ook bij VanEis Fotografie tegen een sterk gereduceerd tarief. (anders dan onder kosten standaard afdrukken).

De afdrukken komen van Profonet. Deze zijn kwalitatief dik in orde en daar staan wij ook achter. U kunt er voor kiezen afdrukken bij een derde partij te laten printen, maar dan is het mogelijk dat de kleuren, scherpte, etc. anders zijn (maar wel mijn naam als fotograaf daar aan verbonden.) Dat gaat dat snel afgerekend worden op de fotograaf.

U zult begrijpen; dat hebben we liever niet. Vandaar dat wij bij VanEis fotografie ook voorzien in het bestellen van afdrukken!

 

Afspraak maken?

Goed idee? TFP!