Tof! Je bent dus geïnteresseerd in een fotoshoot! Uiteraard heb je al enkele foto’s van mijn hand bekeken in mijn portfolio en weet je met wie je te maken hebt. Fijn kennisgemaakt te hebben! Onder deze inleiding vind je enkele begrippen en of voorwaarden uitgelegd, zodat we elkaar goed begrijpen. Verder kan je een kijkje nemen bij de veelgestelde vragen. Als je dan nog steeds vragen hebt neem dan contact met mij op!

Eerst even de prijzen voor fotoshoots bekijken, voordat u verder leest? Geen probleem. Klik hier.

Betaalde shoots

Betaalde shoots hoeven niet (te) duur te zijn. Omdat je vast andere wensen hebt dan de klant die op zijn kop in een bubbelbad op de foto wil, bespreken we vooraf jou wensen. Vervolgens krijg je van mij een prijsindicatie. Het starttarief voor specifieke opdrachten is €60,- per uur,daarmee betaal je mijn onkosten en een bijdrage voor mijn Know How. Voor een aanvraag fotoshoot of prijsindicatie kijk je hier -> KLIK. Vragen? Neem dan contact met mij op via deze link: KLIK! (Vermeld in uw mail altijd het aantal personen, de gewenste locatie (Studio of elders) en het soort fotoshoot) In sommige gevallen werk ik op TFP basis. Kijk hiervoor bij de informatie verder op deze pagina.

Afleveren van foto’s

Als je door mij op de foto bent gezet wil je natuurlijk graag snel je foto’s ontvangen, logisch! Ik neem wel de tijd voor het verwerken van foto’s, omdat simpel gezegd de foto’s niet “afgeraffeld” dienen te worden. Houdt rekening met een verwerkingstijd van drie tot vier weken. Uiteraard zal ik je niet langer dan nodig laten wachten en zal ik indien mogelijk de foto’s eerder afleveren. Je krijgt altijd nog dezelfde dag 1 of twee foto’s als preview toegestuurd. (Dan wel via E-mail of via Facebook).

 

Afdrukken

Het standaard pakket (1) is exclusief afdrukken. Bij de overige pakketten ontvangt u afdrukken. Bovendien krijgt u van mij de bewerkte foto bestanden als downloadlink toegestuurd. Wilt u extra afdrukken van enkele exemplaren? Geen probleem! Wij sturen u een link mee waarmee u deze kan bestellen voor een aantrekkelijke prijs bij een betrouwbare en kwalitatief hoge partner (Profotonet) van VanEisFotografie!

Kosten standaard afdrukken

  • 10×15, 13×19 of 15×22 – €4,- per stuk
  • 20×30 – €8,- per stuk
  • Overige formaten tegen meerprijs
  • Bekijk hier een (voorbeeld) bestelpagina met actuele prijzen. -> Klik hier
  • Bekijk de producten die wij aanbieden – > Klik hier

Digitale bestanden

Het is mogelijk om zelf eigenaar van een foto te worden en het HR (‘high resolution’) bestand te ontvangen.
Kosten:

  • € 17,50 per foto

Omdat wij ons product graag netjes afgewerkt willen afleveren is het niet mogelijk een CD te kopen met alle onbewerkte foto’s op hoge resolutie.

 

 

Auteursrecht van foto's

Het auteursrecht van de foto’s is ten alle tijden van VanEisFotografie. De klant geeft VanEisFotografie toestemming om de gemaakte foto’s van de klant te gebruiken voor promotie doeleinden op internet (zoals blog/portfolio/nieuwsbrief/social media/andere websites) en in drukwerk (zoals flyers/expositie). De klant ontvangt hiervoor geen vergoeding of restitutie.

Indien de klant uitdrukkelijk niet wil dat de gemaakte foto’s van hem/haar of van leden van het gezin/familie gebruikt worden voor promotiedoeleinden zoals hierboven beschreven, dan dient de klant dit vooraf kenbaar te maken aan VanEisFotografie. Het is niet toegestaan om ontvangen digitale bestanden (zowel versie voor webgebruik als high resolution) op het internet te plaatsen in een andere bewerking dan dat deze is aangeleverd door VanEisFotografie. Andere uitsneden, collage’s of andere bewerkingen zijn niet toegestaan.

Bij aanschaf van ‘high resolution’ bestanden heeft de klant het recht tot reproductie voor eigen gebruik. Het is niet toegestaan om bestanden voor commerciële of non-profit bedrijven te gebruiken en/of te publiceren in gedrukte media. Het is niet toegestaan dat de klant digitale bestanden opstuurt naar fotowedstrijden, zonder de uitdrukkelijke toestemming van VanEisFotografie.

 

Time for print (TFP)

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Time for print is een veelgebruikte Engelse term die binnen het fotograferen van amateurmodellen door amateurfotografen. Hierbij wordt tussen model en fotograaf een overeenkomst vastgelegd. De term wordt meestal afgekort met TFP. In plaats van een geldelijke betaling voor elkaars diensten gaat de fotograaf ermee akkoord een aantal afdrukken van de beste foto’s van de sessie te verstrekken aan het model. De gemaakte foto’s mogen doorgaans zowel door de fotograaf als het model gebruikt worden in een portfolio en als promotiemateriaal.

De afkorting staat voor meerdere (Engelstalige) afkortingen:

* Time For Print
* Trade For Print

Hoewel er dus verschillende afkortingen mogelijk zijn voor de afkorting TFP is er een basisgedachte: bij een TFP-sessie wordt er geen geld betaald. Het model krijgt geen vergoeding en de fotograaf krijgt eveneens geen vergoeding voor de afdrukken of cd’s met foto’s die er tijdens de fotosessie zijn gemaakt.

Het doen van een TFP-sessie houdt niet in dat de kwaliteit van de foto’s laag is, veel van de resultaten van deze fotosessies is hoog, veel amateurfotografen die een TFP-sessie doen zijn alleen amateur omdat de fotografie niet hun werk is maar vaak over net zoveel talent en materiaal beschikken als de professionele fotografen.

Veel professionele modellen zijn dan ook begonnen met een portfolio gevuld met foto’s die gemaakt zijn tijdens TFP-sessies.

Naast de term wordt er ook veel gebruikgemaakt van de term TFCD, hierbij worden er geen prints uitgewisseld maar een cd of dvd met daarop een digitaal exemplaar van de foto’s.

Bent je geïnteresseerd in een Time for Print afspraak? Kom dan met een goed idee en laat het weten via het contactformulier. Minimale leeftijd 16 jaar!
Voor een TFP sessie wordt ALTIJD een modelrelease ondertekend.

Afdrukken bestellen n.a.v. een TFP Shoot?
Wil je naar aanleiding van een TFP sessie afdrukken bestellen? Dit kan ook bij VanEis Fotografie tegen een sterk gereduceerd tarief. (anders dan onder kosten standaard afdrukken) De afdrukken komen van Profonet. Deze zijn kwalitatief dik in orde en daar staan wij ook achter. U kunt er voor kiezen afdrukken bij een derde partij te laten printen, maar dan is het mogelijk dat de kleuren, scherpte, etc. anders zijn (maar wel mijn naam als fotograaf daar aan verbonden.) Dat gaat dat snel afgerekend worden op de fotograaf. U zult begrijpen; dat hebben we liever niet. Vandaar dat wij bij VanEis fotografie ook voorzien in het bestellen van afdrukken!

Voldoende info gelezen?